Més esport

Hoquei sobre gel

Una lliga congelada

El Puigcerdà no sap si dissabte descansa o rep el Barça, a casa

Volen una lliga de 10 equips enlloc d'una amb 5

Avui o demà s'ha de resoldre el conflicte entre clubs i federació, el que ha impedit que la lliga d'hoquei sobre gel comencés com és habitual, a finals del mes de setembre. “No ho sabem: la federació ha publicat un calendari al seu lloc web i, per una altra banda, l'associació de clubs n'ha publicat un altre” admetia ahir Teresa Llorens, que lamentava no saber encara com acabarà un conflicte que té, en les eleccions a la presidència de la federació espanyola d'esports de gel d'aquest divendres, una dificultat afegida a la precària situació econòmica que passen els clubs. “Estic a l'espera que em diguin alguna cosa i no puc confirmar res. En principi si fos el calendari de la federació el Puigcerdà descansaria i, si fos l'altre, jugaria a casa contra el Barça” afegia la presidenta del club cerdà.

Assemblea

María Teresa Samaranch ha estat la presidenta de la federació espanyola d'esports de gel des del 2006 i sense que cap candidat es presentés a les eleccions en els dos anteriors mandats. Aquest estiu, però, el fins ara vicepresident Frank González i responsable de l'hoquei va decidir presentar la candidatura a la presidència. Gonzàlez és membre destacat de la federació internacional des del 2003 i, en els Jocs de Sochi, ja va insinuar que la modalitat amb més llicències en els esports de gel a l'estat podria escindir-se de la resta per tal modernitzar-la i trobar-ne més recursos. Un argument que ja va dur els clubs de la lliga d'hoquei a reunir-se a Saragossa el mateix dia que, a Madrid, els havia convocat la federació. A la capital estatal n'hi havia quatre i a l'aragonesa deu. “Vam anar amb els qui fins ara ens duien l'hoquei, encapçalats per en Frank González. Dilluns els van enviar la proposta de calendari a la federació, que l'ha de passar als quatre clubs perquè l'aprovin” deia, ahir Llorens. “Hi ha Txuri Urdín, Jaca i Puigcerdà, els tres clàssics que queden. I, juntament amb els altres clubs de la segona divisió farien una lliga”. I ho argumentava: “Estem en desacord. Els calendaris que han publicat no compleixen els acords que van sorgir de l'assemblea de clubs. No es que no vulguem començar, però ara que ja hem esperat aquests dies volem que es faci una lliga amb cara i ulls”. En la competició de la federació espanyola hi ha cinc equips i un descansa cada jornada. En la primera seria el Puigcerdà, que debutaria en la segona a casa amb el Jaca, a qui va guanyar 2-9 dissabte en un amistós; i en la tercera jugaria el duel català a la pista del Barça.A més, la mateixa federació estableix amistosos a equips que descansen. Són contra equips de segona i, per exemple, el Puigcerdà n'hauria de jugar un amb el CH Boadilla, a Madrid, el 22 de novembre.

Fora d'Europa
La desaparició del Bipolo vitorià per no poder fer front a les despeses d'un equip professional en un context amateur –va fitxar els millors jugadors, de Jaca i també Puigcerdà i va guanyar la lliga i la Copa– va fer que els cerdans juguessin la Continental Cup, per la seva condició de subcampions. Els catalans van jugar una primera fase a Bulgària en la que havien de ser primers, i van perdre 3-2 amb el CSKA de Sofia, l'amfitrió. Després, van guanyar 5-1 i 20-1 el Beostar i l'Izmir.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)