Handbol

Derbis amb comptagotes

Divisió d'honor femenina. L'handbol català reviurà un duel de màxima categoria demà després de nou anys: el Granollers rebrà el Castelldefels

Fa gairebé una dècada que dos equips catalans no s'enfronten en la màxima categoria de l'handbol estatal. El darrer precedent data del 15 de maig del 2005 i va enfrontar el Plusfresc Lleida i el Castelldefels (23-23). El curs va acabar amb les del Baix Llobregat perdent la categoria i, quan la van recuperar, les de la Terra Ferma ja no hi eren. Demà, el KH7 Granollers i l'Esportiu Castelldefels s'enfrontaran (17 h) en partit corresponent a la cinquena jornada de la divisió d'honor femenina.

L'actual entrenadora del Castelldefels, la navarresa Dolores Martín, serveix de nexe entre les dues cites esmentades. Fa nou anys defensava la samarreta del conjunt lleidatà i ara presenciarà el duel des de la banqueta, càrrec que compagina amb la feina a la Federació Catalana d'Handbol. “És important per a l'handbol català recuperar partits amb rivalitat esportiva i que solen ser vibrants i emocionants”, explica. I afegeix: “Passem un dels millors moments dels últims anys, amb dos equips catalans a la divisió d'honor i quatre a primera. Però falta fer un pas endavant per competir de tu a tu amb els més forts. El Granollers i nosaltres som els dos únics equips cent per cent amateurs de la categoria.” Tot i el bon moment actual, Martín, internacional amb Espanya en totes les categories i medalla d'or en els Jocs del Mediterrani d'Almeria 2005, enyora els bons temps que han quedat enrere: “Abans el Castelldefels tenia una infraestructura important i podia pagar les jugadores i, fins i tot, oferir pisos a algunes. Ara això és impensable. No es troben recursos econòmics. Truques a la porta de qualsevol empresa per demanar patrocini i et diuen que no, que l'handbol femení no ven.”

Estats antagònics

Els equips es presenten a la cita amb estats d'ànim oposats. Les vallesanes, que viuen la primera experiència a la divisió d'honor, ja han celebrat dues victòries i són vuitenes. Per contra, les del Baix Llobregat encara no s'han estrenat i comparteixen la cua de la taula amb l'Adesal Còrdova. A més, el KH7 es va imposar en la darrera trobada, en la final de la supercopa catalana (30-20). Martin considera que el partit de lliga no s'assemblarà al darrer i destaca el bon moment rival: “El Granollers ha mantingut el bloc i col·lectivament és un equip fort. Fa tres anys que competeix a un nivell alt i es nota. De la Torre, la portera, ha firmat un inici de lliga espectacular.”

DOLORES MARTÍN

L'entrenadora del Castelldefels va jugar l'últim derbi entre el Plusfresc i el seu club d'ara
“Demanes patrocini i et diuen que l'handbol femení no ven”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)