Tennis

Matagegants Badosa

Tennis. La de Begur –17 anys– es jugarà avui el títol estatal contra Lara Arruabarrena (2) després de superar ahir Laura Pous (4), l'actual campiona

Com si fos una veterana, la jove de 17 anys Pau Badosa continua enlairant-se i ahir va superar Laura Pous, la vigent campiona, en la semifinal del campionat d'Espanya per 6-4 i 6-1. La subcampiona d'Europa júnior va exhibir les seves virtuts a la pista dura de Sant Joan Despí i va fer molt mal a la granollerina amb la seva dreta creuada. Badosa jugarà avui no abans de 2/4 d'11 del matí la final contra la basca de 22 anys Lara Arruabarrena (2), que va superar la incombustible gallega de 33 anys Lourdes Domínguez (3) per 6-3, 5-7 i 6-4.

El primer set del duel català va tenir un desenllaç curiós, potser condicionat pel fet que totes dues es coneixen molt i saben com fer-se mal perquè enguany han jugat tornejos ITF juntes en dobles. Badosa dominava amb suficiència per 5-2 amb un break a favor i es va ennuegar. Pous va guanyar el seu servei (5-3) i va consumar un break (5-4) que igualava teòricament la mànega. Però quan va tenir el servei per empatar, li va tremolar el pols i va cedir el joc clarament, amb una doble falta inclosa. Amb tota la confiança del món, la de Begur va iniciar el segon set amb contundència (2-0 i trencament), però la vallesana va reaccionar ràpidament amb un contrabreak (2-1) que, al cap i a la fi, va ser estèril perquè Badosa, sòlida i agressiva, va tirar pel dret (4-1) amb un altre break i ja va enfilar sense titubejos el camí de la merescuda final.

Ramos, eliminat

Les semifinals masculines, al contrari que les femenines, van enfrontar els quatre primers caps de sèrie. La sorpresa, però, la va protagonitzar l'andalús Roberto Carballés (3) –167è de l'ATP–, que va superar el mataroní Albert Ramos (1) –63è– per 7-6 (3) i 6-1. El primer set va ser tan igualat com desigual va ser el tie-break. Carballés va dominar a pler movent Ramos sense cometre errors no forçats. Va semblar que l'andalús estava força més adaptat a la pista dura de Sant Joan Despí. Ramos no va encaixar prou bé la derrota parcial en el primer set i l'andalús ho va aprofitar per consumar un trencament molt valuós en el segon joc que començava a aplanar-li el camí de la final. El maresmenc, enrabiat, va reaccionar en el tercer amb un break consumat amb una dreta invertida (1-2) i, com qui diu, va tornar al partit. Però Carballés, ràpid i bon recuperador, va tornar a trencar-li el servei en el quart joc (1-3) i ja no hi va haver res a fer.

En la segona semifinal, el rapitenc Albert Montañés (2) i el madrileny Dani Muñoz estaven empatats a un set –3-6 per a Muñoz i 6-3 per al català–quan el partit es va suspendre per falta de llum. El duel es reprendrà avui al matí (10.00 h) i el vencedor haurà de doblar esforços i jugar després la final, no abans de les 12 del migdia.

Roca-Carballés, campions

En els dobles masculins, el barceloní Marc López, un dels millors jugadors del món d'aquesta especialitat, va jugar la final formant parella amb el maçanetenc Pol Toledo però van claudicar contra el català Oriol Roca i l'andalús Roberto Carballés per un clar 6-1 i 6-4. La jornada, doncs, va ser rodona per a Carballés, que va derrotar el primer favorit individual i també els primers caps de sèrie del quadre de dobles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)