Tennis

Peatge de joventut

Tennis. Paula Badosa dominava per 0-4 el primer set, però va cedir-lo per 7-6 i es va ensorrar en el segon en la final de l'estatal contra Lara Arruabarrena

La jove tennista gironina Paula Badosa va cedir ahir en la final de la 87a edició del campionat d'Espanya absolut contra la basca Lara Arruabarrena per 7-6 (7) i 6-1 en un partit que es va trencar de manera contundent a favor de la guipuscoana en el segon set. En cas de triomf, la de Begur s'hauria convertit en la primera gironina que alçava el títol, però, amb 17 anys, va pagar la seva lògica inexperiència davant d'una jugadora de 22 anys que ocupa la 87a posició del rànquing mundial WTA. Badosa, en canvi, és la 418a.

D'entrada, la de Begur va arrencar amb un joc precís i agressiu que li va permetre situar-se amb un contundent i esperançador 0-4. Però la guipuscoana va reaccionar i va forçar el desempat (6-6). L'actual subcampiona d'Europa júnior va començar el tie-break molt malament i perdia per 5-2, amb una doble falta i errors no forçats, però va trobar la fórmula per reaccionar a partir del servei i va igualar el joc (6-6). Quan havia fet el més difícil, però, no va saber rematar la feina i la major experiència de la guipuscoana va marcar la diferència. La gironina no va digerir prou bé la derrota parcial i es va enfonsar irremissiblement en el segon set. A pesar d'haver perdut la final, la valoració del campionat de la tennista empordanesa que dirigeix Pancho Alvariño és molt positiva. Badosa va derrotar en els quarts Silvia Soler, la màxima favorita i 66 de la WTA, i en les semifinals es va desfer de l'anterior campiona, l'experimentada catalana Laura Pous, que atresora tres títols. Amb 17 anys acabats de fer, el futur de Badosa s'endevina, doncs, esplendorós. Arruabarrena va completar un cap de setmana pletòric després d'haver-se coronat dissabte campiona de dobles formant parella amb la veterana Maria José Martínez. Totes dues van derrotar en la final la lleidatana Inés Ferrer i la castellonenca Sara Sorribes, la campiona d'Europa júnior, per 6-3 i 6-2.

Entre la final femenina i la masculina hi va haver una exhibició de tennis en cadira de rodes, amb la participació de Francesc Prat i José Coronado, que es va obtenir la victòria per 6-2.

Montañés, eliminat pel campió

En el primer partit de la jornada, el rapitenc Albert Montañés (2) va perdre la represa del duel de semifinals contra el madrileny Daniel Muñoz (4). El partit es va suspendre dissabte per falta de llum amb empat a un set (6-3, 3-6) i en el definitiu, Muñoz va segellar el passaport cap a la final per 6-0. Posteriorment, es va enfrontar a Roberto Carballés (3), el botxí d'Albert Ramos en les semifinals, i el va derrotar per 4-6, 6-1 i 7-6 (4), i va segellar així el seu primer títol de campió d'Espanya als 33 anys en l'edició 101a. L'andalús, no obstant això, va començar fort i es va endur la primera mànega, però la reacció del madrileny Muñoz va ser fulgurant i va igualar el matx amb un contundent 1-6. El tercer set va ser molt anivellat i Muñoz va ser capaç de gestionar el desgast pel fet d'haver jugat abans i va fer valer la seva major experiència tot i el millor rànquing de l'andalús (167è).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)