Tennis

PAULA BADOSA

SUBCAMPIONA D'ESPANYA DE TENNIS

“M'agradaria jugar contra Maria Xaràpova”

“Jugar els quarts de final de Roland Garros i Wimbledon júniors, arribar a la final del campionat d'Espanya... no m'ho podia esperar”

“El servei, per la meva alçada, i la força”

No he dit mai que vulgui jugar amb els Estats Units i tinc clar que ara mateix vull jugar amb l'equip espanyol

La jugadora de Begur Paula Badosa (15/11/1997) ha fet aquest any un salt de qualitat en el seu joc i s'ha convertit, juntament amb la també empordanesa Aliona Bolsova, en una de les grans promeses del tennis català.
Diumenge passat va aconseguir un resultat sorprenent arribant a la final del campionat d'Espanya absolut, que va perdre contra Lara Arruabarrena, després de derrotar algunes jugadores professionals. A principis de gener es traslladarà de València a Barcelona per entrenar-se amb Xavi Budó a l'acadèmia Pro-Ab.

S'esperava una temporada amb uns resultats tan bons?
Si m'ho haguessin dit a principi d'any no m'ho hauria cregut. Jugar els Grand Slams júniors, arribar a la final del campionat d'Espanya, tenir rivals que estan o han estat en el top 100 mundial com Sílvia Soler-Espinosa, Lara Arruabarrena, Laura Pous... No m'ho podia esperar.
Quin resultat li ha fet més il·lusió?
Sobretot haver arribat als quarts de final de Roland Garros i Wimbledon, perquè eren els meus dos primers Grand Slams júniors, i després la final del 25.000 de Victoria [Mèxic], que és el meu resultat més bo en un torneig professional. També estic molt contenta d'aquesta última setmana en el campionat d'Espanya i d'haver guanyat Soler-Espinosa [en els quarts de final] i Pous [en les semifinals].
Com es planteja la temporada que ve?
Continuaré amb la limitació de l'edat, ja que la normativa només permet jugar 16 tornejos a les jugadores de 17 anys. Almenys seran quatre campionats més que aquest 2014. Intentaré jugar algun torneig WTA, però de moment tornejos 25.000 i 50.000.
Quins són els punts forts del seu joc?
El servei, per l'alçada. També la força, perquè potser en tinc més que altres jugadores.
I les seves mancances?
Físicament haig de millorar força. També haig de madurar. Haig de millorar en tots els aspectes perquè encara em falta molt per ser una jugadora completa. Ara estic en pretemporada i potenciant el físic, que és on més haig de millorar.
Quina és la seva superfície preferida?
Les més ràpides. Aquí som més de terra, però el meu joc és més agressiu. M'agrada dominar a la mica que puc, i per això em van bé les pistes ràpides.
Conxita Martínez va dir que li agrada molt com juga.
Que et digui això una campiona com ella és una gran motivació a l'hora d'entrenar-me.
Vostè és de Begur i a pocs quilòmetres, a Palafrugell, hi ha l'altra gran promesa del tennis gironí, l'Aliona Bolsova.
Amb l'Aliona som molt amigues, ens portem molt bé. Té una gran projecció, és molt treballadora i molt bona tennista. Si segueix així es convertirà en una gran jugadora. Ara totes dues estem en el top ten del rànquing ITF, jo en el novè lloc i ella en el desè.
S'emmiralla en algun jugador?
En Maria Xaràpova. M'encanta com juga i el seu estil. És un referent molt gran. La vaig poder veure jugar a Wimbledon i a Roland Garros. M'agradaria conèixer-la i, encara millor, jugar contra ella.
Ho va passar malament amb els rumors que deien que volia jugar amb els Estats Units [Va néixer a Nova York i té doble nacionalitat]?
Jo no m'he posat mai en aquest tema, no he dit mai que volgués jugar amb els Estats Units. Si mai haig de prendre una decisió, la prendré, però tinc clar que ara mateix vull jugar amb Espanya. Aquest any ja em va trucar Conxita Martínez per participar en els entrenaments de la copa Federació. Va ser una experiència molt bona. Encara és aviat per jugar-la, però espero que em tornin a trucar per anar als entrenaments.
Quin torneig li agradaria guanyar especialment?
El que m'agradaria més guanyar és Wimbledon. L'herba el fa un torneig molt especial.
Què n'opina, de la polèmica per la designació de Gala León com a entrenadora de l'equip de la copa Davis?
No crec que les discrepàncies dels jugadors siguin per motius masclistes. He parlat amb alguns d'ells i ja els sembla bé que sigui una dona, l'entrenadora. El problema és que no la coneixen de res. Entenc que els jugadors volguessin algú conegut. Abans hi ha altres persones que podrien estar en el seu lloc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)