Més esport

Jornet fa el rècord de l'Aconcagua

Alpinisme. Rebaixa en gairebé una hora el temps de Jorge Egocheaga (13h46) i atura el cronòmetre en 12 hores i 49 minuts. L'última parada del ‘Summits of my life' serà a l'Everest

Kilian Jornet va tornar a meravellar aconseguint el rècord de l'ascensió i el descens de l'Aconcagua (6.962 m) en el seu sisè repte del projecte Summits of my life. El corredor català va rebaixar gairebé una hora les 13 hores i 46 minuts que l'asturià Jorge Egocheaga havia fet el 2007 i va establir una nova marca de 12h49.

Jornet, que ja havia fet un primer intent, avortat als 6.500 metres a causa dels vents forts, va sortir des dels 2.900 m i va arribar a Plaza de Mulas (4.300 m) en 3h15. A Nido de Cóndores (5.500 m) havia fet cinc hores de camí i va fer el cim en 8h45. Tot i que l'ascensió d'Egocheaga havia estat més ràpida (7h52), Jornet va fer servir la seva tècnica en els descensos per superar el temps total de l'asturià. Tornava a passar per Plaza de Mulas després de 10h10 i aturava el cronòmetre a Horcones en 12h49. “Sóc molt feliç per haver aconseguit aquest nou repte. Ha estat molt dur, sobretot a partir de 6.500 m, on he notat l'efecte de l'alçada. Però aquests moments de patiment són els que sempre recordem”, va explicar Jornet. La pròxima i última parada del Summits of my life, ja el 2015, serà a l'Everest.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)