Atletisme

Castillejo reapareix en el campionat català de cros

Atletisme. Tot i trobar-se en plena preparació de la marató de Barcelona, l'atleta rubinenc vol intentar aconseguir el desè títol de l'especialitat en el circuit del Camí dels Contrabandistes de Mataró

En plena preparació per a la marató de Barcelona, Carles Castillejo (Adidas) no s'ha pogut estar de fer un parèntesi en la programació per ser demà en el 95è campionat de Catalunya de cros, que es disputa a Mataró per quarta vegada en les sis últimes edicions. El fondista rubinenc és una llegenda viva d'aquesta competició. No en va, amb nou títols en el seu palmarès encapçala l'historial del campionat al davant del seu entrenador, el lleidatà Joan Ramon Muñoz, que en va guanyar vuit entre la dècada dels vuitanta i la dels noranta. Castillejo no ha amagat mai la seva predilecció per aquesta cita, que l'ha vist créixer com a atleta i que l'ha convertit en un dels fondistes catalans de referència dels últims temps.

Malgrat els precedents, Castillejo no ho tindrà gens fàcil per obtenir la desena corona. Absent l'any passat perquè s'estava recuperant d'una operació al tendó d'Aquil·les, l'últim guanyador va ser Ilias Fifa (FC Barcelona), que aquest curs intentarà revalidar el títol avalat pels triomfs de prestigi en el cros de Granollers i en la Cursa dels Nassos. De fet, el mateix Castillejo no tenia gens clara la seva participació diumenge passat tot just acabada la mitja marató de Granollers: “No sé si hi correré. És una cita que m'encanta, però vaig curt d'entrenament per la marató i potser ha arribat l'hora de prioritzar. No tinc ganes de competir com si es tractés d'un entrenament.” Tot i les seves declaracions, l'atleta d'Adidas tornarà a competir demà al circuit del camí dels Contrabandistes de Mataró. Precisament, a Granollers Castillejo va acabar cinquè, rere Omar Oughzif (AA Catalunya), un altre dels candidats a les places del podi. Entre els inscrits, també destaca la presència d'Adel Mechaal –reforçat moralment després d'haver segellat les mínimes europees en pista coberta tant de 1.500 m com de 3.000 m–, Mohamed Benhmbarka, Àngel Mullera, Abdelaziz Merzougui i Dris Lakhouaja.

Lídia Rodríguez, favorita

En categoria femenina, la gran favorita és la sabadellenca Lídia Rodríguez (Santutxu), que defensa el títol de l'any passat a Caldes de Malavella i que diumenge passat va obtenir un meritori cinquè lloc en la copa d'Europa de cros per clubs, a Guadalajara. Les seves principals rivals seran les seves companyes de club, Gema Barrachina i Judit Pla, vencedores en les dues edicions anteriors disputades a Mataró. També lluitaran per les places d'honor les corredores del FC Barcelona Marta Galimany i Natàlia Rodríguez, que després d'unes molèsties al genoll que va tenir a finals d'any ha aparcat temporalment la pista coberta i s'ha reenganxat al cros.

El campionat català de cros és selectiu tant per a l'estatal de clubs (1 de març a Càceres) com per a l'individual i d'autonomies (15 de març a Alcobendas). El 45è cros de Mataró, organitzat pel GA Lluïsos, consta de 15 curses i els plats forts de la jornada seran a les 12.30 h, la prova promesa sènior femenina, i a les 13.05 h, la promesa sènior masculina.

EL DUEL

Ilias Fifa, defensor del títol, serà el principal rival de Carles Castillejo a Mataró
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)