Ciclisme

Hermida no serà a la Clàssica de Banyoles

Ciclisme. El cerdà vol fer net dels problemes que el van fer plegar de l'ABR i no correrà la primera copa Catalana Internacional de BTT aquest diumenge

“Dilluns al matí marxem cap a Sud-àfrica, a la Cape Epic, i no em puc permetre prendre riscos.” Josep Antoni Hermida (Multivan Merida) va prendre ahir la decisió de no competir aquest diumenge en la copa Catalana Internacional de BTT, la Clàssica, de la qual era el cap de cartell.

Hermida va haver d'abandonar l'Andalusia Bike Race en la quarta etapa i després de poder-ne fer només un quilòmetre i mig. Feia dos dies que no es trobava al cent per cent, cansat i, en un primer moment, es va pensar que era per culpa d'una grip. Després d'haver-se fet unes analítiques, el cerdà sap que es torna a tractar d'un problema al·lèrgic similar al que li va impedir acabar la Cape Epic el 2014, que, en aquesta ocasió, estaria ocasionat per les oliveres. “És estrany, perquè a Andalusia ja hi havia corregut abans, però va ser una reacció cutània. Em trobava malament per dins, botit i sense força”, argumentava el que havia de ser el gran reclam de la Clàssica a Banyoles, en la qual no ha competit des del 2010 –l'any que va ser campió del món– quan la capital del Pla de l'Estany va acollir l'Open d'Espanya de BTT. La Cape Epic és la cursa per etapes amb més nivell del món, i en l'edició de l'any passat el cerdà es va haver de retirar, també, per una al·lèrgia que aleshores li va produir la ingesta de fruits secs.

Banyoles és la primera gran cita de la BTT, una prova de categoria UCI C1 que es farà diumenge al parc de la Draga.

La primera copa del món, el 24 de maig

Novo Mesto acull la primera cursa del calendari pel qual Hermida ha fet aquest hivern una preparació diferent a l'habitual: “Ens hem entrenat bé, amb ciclocròs, en què vam fer dues o tres curses aquí, i és una preparació més específica per al XC. Banyoles anava bé per provar-me, perquè Andalusia i la Cape Epic són curses més llargues i aquest treball que hem estat fent no surt tant.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)