Més esport

Comença el compte enrere per a la Ryder Cup del 2022

Golf. El comitè d'avaluació dels aspirants, amb el seu president al capdavant, es reuneix avui a Lloret, Caldes i Girona amb els responsables de la candidatura per calibrar les possibilitats

El comitè d'avaluació de la Ryder Cup visita avui les comarques gironines per conèixer de primera mà els detalls de la candidatura de Caldes per a l'edició del 2022. Oficialment, el nom de la candidatura per al torneig de golf més important del món és Costa Brava-Barcelona 2022. Per això, la visita inclourà una reunió a l'ajuntament de Lloret i, demà, trobades al màxim nivell a Barcelona. Lògicament, el comitè també visitarà Girona i el camp del PGA Catalunya Resort, on es farà un exhaustiu reconeixement de totes les instal·lacions.

L'objectiu de la delegació, encapçalada pel director de Ryder Cup Europe, Richard Hills, és avaluar el potencial de la candidatura i el seu suport polític, administratiu i social. Ho va dir el mateix Hills en obrir el procés de selecció: “Té en compte una sèrie de qüestions rellevants i per això ens posem a disposició de tots els candidats per treballar amb els seus representants i desenvolupar les especificacions relacionades amb la candidatura.”

La visita comença de bon matí a l'ajuntament de Lloret. En la trobada tècnica hi haurà, entre d'altres, el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, i l'alcalde de la vila, Romà Codina. Entre els temes que es tractaran, destaquen, segons fonts de la Federació Espanyola de Golf, el suport institucional, les infraestructures, els accessos, les oportunitats comercials i la contribució al desenvolupament del golf. Al migdia, el comitè anirà al PGA Catalunya Resort –nomenat recentment el millor camp d'Europa del 2015–. Allà, els membres del comitè recolliran informació sobre el camp i les modificacions que s'hi hauran de fer. Catalunya competeix amb quatre candidatures més per a la Ryder del 2022: Alemanya, Àustria, Itàlia i Portugal.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, també va confirmar que avui rebrà personalment els membres del comitè a l'ajuntament de la ciutat i posteriorment els acompanyarà en una visita guiada. A la nit hi haurà un sopar entre els membres del comitè i els representants de totes les institucions implicades en la candidatura a l'hotel Casa Fuster de Barcelona. Demà, el president de la Generalitat, Artur Mas, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, també rebran els membres del comitè de la Ryder.

Les cinc candidatures tenen de temps fins al 30 d'abril del 2015 per presentar oficialment les seves propostes al comitè. Posteriorment, s'establirà un període d'anàlisi per part de l'equip directiu de la Ryder Cup Europa, juntament amb un grup d'experts independents, abans d'anunciar, la tardor del 2015, la seu escollida finalment.

La gran arma del dossier que presentarà la candidatura és la combinació de les marques Catalunya, Barcelona, Girona i Costa Brava. El fet que el camp de Caldes hagi organitzat amb èxit oberts d'Espanya, la capacitat hotelera i les infraestructures de la zona són els altres punts forts del projecte.

ARTUR MAS

El president rebrà demà els membres del comitè a la Generalitat
Alemanya, Àustria, Itàlia i Portugal aspiren a organitzar el torneig

Un torneig de gairebé 90 anys

La Ryder Cup del 2022 serà la 44a edició d'aquest torneig biennal que es va començar a fer el 1927 entre golfistes d'Europa i els Estats Units. Fins al 1979 només els jugadors britànics formaven part de l'equip d'Europa, que a partir de llavors va començar a reclutar jugadors de tot el continent. Des d'aleshores, nou edicions s'han jugat als Estats Units, cinc a Anglaterra, i una a Irlanda, Gal·les, Escòcia i Espanya. Les properes seus, ja confirmades, són les de Hazelitne (Minnesota), el 2016; París, el 2018, i Whistling Straits (Wisconsin), el 2020.

Miguel Cardenal i el discurs de la por

El secretari d'estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, participarà en les trobades de demà a Barcelona amb els membres del comitè, segons va confirmar ell mateix dissabte a Marràqueix (Marroc) després de fer unes polèmiques declaracions en què avisava que les reivindicacions polítiques catalanes podrien posar en perill els grans esdeveniments com ara la Ryder Cup. Cardenal també es va queixar de l'acte polític que la UFEC va organitzar la setmana passada per denunciar els greuges a l'esport català, i va assegurar que organitzacions mundials com ara la Federació Internacional d'Atletisme en prendran nota de manera negativa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)