Més esport

Satisfacció en la visita dels comissaris de la Ryder Cup

Golf. Els responsables de la candidatura del PGA Catalunya valoren positivament la visita de la comissió d'avaluació, que serà avui a Barcelona

La visita del comitè d'avaluació de la Ryder Cup a les comarques gironines va deixar una bona impressió als responsables de la candidatura Costa Brava-Barcelona 2022, que aspira a organitzar aquesta competició de golf, considerada la més important del món, al PGA Catalunya el 2022. Els quatre membres del comitè van poder conèixer de primera mà les instal·lacions on es desenvoluparia la competició, però també alguns dels indrets amb més potencial turístic de la demarcació, com Lloret de Mar –van fer un viatge en helicòpter per aquest racó de la Costa Brava– i la ciutat de Girona, on van ser rebuts pel seu alcalde, Carles Puigdemont. La pluja va fer anul·lar algunes de les activitats previstes de promoció de la candidatura, com el salt de dos paracaigudistes amb les banderes de la Ryder Cup i la PGA.

El secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, va explicar que als quatre comissaris se'ls veia “expectants”: “Estan disfrutant i crec que s'emporten una bona impressió.” L'alcalde de Caldes de Malavella, municipi on s'ubica el PGA de Catalunya, també va ser positiu en la seva valoració: “Tot ho veien bé. Crec que tenim possibilitats. Si ho aconseguim, serà l'esdeveniment més important que s'haurà fet mai a Girona.” Els comissaris faran una valoració per punts –fins a un màxim de deu– a partir de la qual suggeriran millores a la candidatura, que té com a president d'honor el rei Felip VI.

Portugal és dubte

Si fa uns dies es va conèixer la renúncia de la candidatura de Turquia a continuar la cursa per organitzar la Ryder Cup del 2022, ahir es rumorejava que també podria fer-se enrere la de Portugal. El vicepresident de l'European Tour, el català Àngel Gallardo, que, a més, és el dissenyador del PGA Catalunya i el principal avalador de la candidatura catalana, va explicar que encara no han rebut cap informe de Portugal i que el seu termini per presentar-lo s'acaba d'aquí a cinc dies. Si es confirma aquesta renúncia, Caldes tindria com a úniques rivals les candidatures d'Alemanya, Àustria i Itàlia. Les dues primeres ja van rebre la visita de la comissió d'avaluació la setmana passada, mentre que la italiana –com la portuguesa, si finalment es presenta– la rebrà la setmana que ve.

Després de la visita a les comarques gironines, els comissaris van viatjar fins a Barcelona, on ahir van sopar a l'hotel Casa Fuster. Avui visitaran l'Ajuntament de Barcelona i també està previst que es trobin amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per bé que aquesta reunió dependrà de les variacions que pugui tenir l'agenda del president a causa de l'accident aeri a Barceloneta de Provença, que ahir va causar 150 víctimes mortals, entre les quals nombrosos catalans.

Després de la visita dels comissaris, la candidatura Costa Brava-Barcelona 2022 tindrà fins al 30 d'abril per presentar les seves propostes al comitè de selecció de la Ryder Cup Europa. La seu elegida s'anunciarà la tardor que ve.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)