Ciclisme

Hermida anuncia el retorn a les curses

Ciclisme. Descartades les raons pulmonars, el cerdà estarà a punt per a la primera copa del món, el 24 de maig

Deu dies després d'interrompre la seva gira europea i tornar a casa a causa del segon abandonament seguit –Haiming (Àustria) i abans Montechiari (Itàlia)– i per sotmetre's a proves, Josep Antoni Hermida (Multivan-Merida) va fer oficial ahir que interromp el parèntesi competitiu obligatori que s'havia imposat i que reprèn el calendari tal com l'havia planificat a l'hivern i després de conèixer els resultats de les proves a les quals es va sotmetre: “Cada temporada he tingut al·lèrgies, sobretot a la primavera, però mai s'havien mostrat d'una manera tan agressiva. Em va desconcertar i em va fer dubtar què podia estar passant”, va dir el cerdà, que no va deixar els seus entrenaments. I hi va afegir: “Després de les proves que hem fet els últims deu dies a Barcelona, el meu pneumòleg ha descartat que el problema fos pulmonar, una hipòtesi que ens vam plantejar fa uns dies. Hem descartat qualsevol problema que no tingui l'origen en les al·lèrgies.”

Causa-efecte

“El doctor ha focalitzat el problema en el desgast al qual vaig sotmetre el meu cos en l'ABR [Andalusia, al febrer] i la Cape Epic [Sud-àfrica, al març i curses per etapes en tots dos casos]. Són competicions molt exigents si estàs en perfecte estat de salut i, encara més, si el meu cos ja no funcionava correctament. La meva tossuderia em va fer pensar que era un tema puntual. Però l'única cosa que vaig aconseguir va ser afeblir el meu cos etapa rere etapa i que les al·lèrgies m'afectessin fins a un grau desconegut per mi fins llavors”, va explicar Josep Antoni Hermida, que en la temporada d'hivern va incloure també el ciclocròs en el seu calendari –inusual els últims anys– i va disputar-ne quatre curses del calendari català (campió) i estatal (bronze). “Estic tranquil i amb moltes ganes. No he deixat d'entrenar-me ni un sol dia i, tot i que potser estaré una mica nerviós fins a la primera cursa fins que no vegi com funciona el motoret, segur que el meu rendiment serà bo”, va dir en referència a les dues primeres copes del món, que es disputen el 24 de maig a Novo Mesto (República Txeca) i Albstadt (Alemanya) el cap de setmana següent. I hi va afegir: “Pensava que després de vint anys de professional ja ho sabia gairebé tot del meu cos. I, efectivament, ho sé gairebé tot. Gairebé.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)