Handbol

Kopljar i Syprzak, confirmats

Handbol. El Barça oficialitza els dos primers fitxatges per a la temporada que ve i les renovacions de Gonzalo (2019/2020) i Dani Sarmiento (2015/2016)

El Barça va fer oficial ahir les incorporacions ja avançades a L'Esportiu del lateral croat Marko Kopljar (1986, 2,10 m) i del pivot polonès Kamil Syprzak (1989, 2,06 m), provinents del París Saint-Germain i el Wisla Plock, respectivament. Kopljar va signar ahir per tres temporades i Spyrzak ho va fer per quatre cursos.

Kopljar és una de les eternes promeses de l'handbol croat, que després de fer una carrera fulgurant al seu país no ha acabat de triomfar a França. Va debutar amb el primer equip de l'RK Zagreb el 2004, club amb el qual va jugar fins al 2011, quan va fer el salt a la lliga francesa. És un fix en la selecció del seu país, amb la qual va ser segon en el mundial del 2009, segon en l'europeu del 2010 i bronze en els Jocs Olímpics de Londres. La seva principal arma és el llançament a porteria, tot i que la seva alçada també li permet ser un jugador bàsic en defensa. El tàndem que formarà amb Lazarov serà un dels més temibles de l'handbol europeu.

Syprzak, per la seva banda, és considerat el pivot de més futur de l'handbol europeu. Amb la selecció del seu país va ser bronze en l'últim campionat del món, torneig en què es va confirmar com un dels jugadors més prometedors de la lliga del seu país. El Barça es va moure més de pressa que els grans clubs de la Bundesliga i va aprofitar que acabava el contracte amb el Wisla per fer un cop de teatre en el mercat d'aquest any.

Renovacions

El Barça també va anunciar ahir, en un dia frenètic a les oficines, les renovacions del porter Gonzalo Pérez de Vargas fins a la temporada 2019/2020, i del central Dani Sarmiento fins a l'estiu del 2016. L'actual contracte de Gonzalo acabava el juny del 2017 i el de Sarmiento, aquest mes. Tant el porter com el central han estat peces determinants aquesta temporada. Sarmiento era l'únic jugador que acabava contracte aquest estiu. La renovació de Gonzalo és el premi a l'extraordinari rendiment d'un jugador que va arribar a última hora per substituir tota una llegenda de l'handbol mundial, Arpad Sterbik.

El mercat encara està obert ja que el club tancarà el fitxatge de Momir Ilic quan el PSG faci oficial la contractació de Nikola Karabatic. També podria arribar un extrem esquerra.

Álvaro Ferrer torna a casa

El BM Granollers va confirmar ahir el retorn al primer equip del seu antic capità, el central Álvaro Ferrer, de 33 anys, que va jugar la temporada passada uns mesos a la divisió de plata amb la Roca, tot i que posteriorment va fitxar pel BM Aragó.

Ferrer, que és internacional absolut, té experiència en grans clubs europeus, com ara l'Atlético de Madrid i l'Hamburg. També va jugar a l'Ademar Lleó i a les files del campió portuguès, el Porto. Ferrer substituirà Álvaro Ruiz, que jugarà en la lliga francesa a les files del Tolosa, l'equip de Toni Garcia, antic entrenador del Granollers.

Amb Ferrer, el BM Granollers completa una plantilla que també presenta les novetats del pivot Gonzalo Porras (Benidorm) i del porter internacional brasiler Cesar Almeida. Porras substituirà Nicklas Grundsten i Almeida rellevarà el veterà Pejanovic, que ha fitxat per l'Osca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)