Més esport

La VCUR, per a Pau Capell i Laia Díez

Curses de muntanya. Els dos líders del calendari estatal van dominar la prova reina de la VCUF 2015

Pau Capell i Laia Díez van ser els grans triomfadors de la jornada d'ahir a la Volta Cerdanya Ultrafons, amb les seves respectives victòries en la prova reina de l'edició del 2015 de la VCUF, la Volta Cerdanya d'Ultraresistència de 120 quilòmetres. Uns resultats que permeten a Capell tornar-se a posar líder de l'Spain Ultra Cup (SUC) i a Díez consolidar-se en el primer lloc quan s'han disputat, amb la d'ahir, la meitat de les proves del calendari estatal de curses d'ultrafons.

La cursa va començar la mitjanit de divendres amb un centenar de participants i amb un recorregut modificat respecte a la planificació inicial pel mal temps, que va fer acte de presència sobretot en forma de pluja al llarg de la nit. Pau Capell, un dels corredors emergents del país, va dominar la cursa des de l'inici i va completar el recorregut després de gairebé setze hores (15h56:54) i amb una de marge respecte al segon, Luis Ruiz. Antonio Martín va ser tercer, mentre en la categoria femenina Laia Díez va fer bons els pronòstics i es va apuntar el triomf en la categoria femenina després de 19 hores en què no va tenir cap mena d'oposició respecte a les seves rivals.

La popular, ahir; i avui, la marató

La vencedora de l'Ultra de l'any passat, Núria Picas, correrà avui la marató de la Cerdanya, la prova que tanca el programa de la VCUF després de 10 dies amb cinc curses i moltes activitats relacionades amb les curses de muntanya i l'entorn cerdà. Picas, que va guanyar la marató dels Bastions a Ribes de Freser fa una setmana, protagonitzarà un gran duel amb Emma Roca, Fernanda Maciel, Carme Tort, Yolanda Fernández, Raquel Martínez i Gemma Arró. En homes, els favorits són Pedro Bianco i Gerard Morales. Ahir també es va disputar la Cursa Popular de Muntanya Cerdanya (17km), amb Carles Artigas, Joel Aubeso i Eloi Gispert al podi masculí i Júlia Font, Carla Ryan i Erola Bisquert en el femení.