Ciclisme

Josep Antoni Hermida és segon en l'estatal de BTT

Ciclisme. El cerdà del Multivan Merida buscava revalidar el títol i guanyar el seu novè campionat però va cedir 1:01 respecte a David Valero (Olympia)

El novè títol estatal de BTT es va resistir a Josep Antoni Hermida, que ahir va ser segon en la prova disputada a Valladolid, marcada per les altes temperatures –es corria, a més, a quarts de dues del migdia–, i no va poder revalidar el campionat. David Valero (Olympia) va guanyar el seu primer títol en la categoria absoluta, en un circuit en què ja havia aconseguit el triomf en les tres proves de l'Open Internacional que hi havia disputat. “Sabia que Valero era l'home a batre. Ha guanyat aquí tres cops i coneix molt bé el circuit. A dues voltes del final ha atacat en una pujada que no semblava el millor lloc per obrir forat, però ho ha fet amb molta força i m'ha tret uns segons que no li he pogut recuperar”, deia el cerdà sobre la cursa en què va ser segon a 1:01. Carlos Coloma va completar el podi a 1:48 i Ismael Ventura va ser cinquè. En sub-23, Roberto Bou també va ser segon. “Estic content pel resultat i les sensacions. M'he vist sempre amb marge per accelerar encara més fins l'última volta, quan ja ho he hagut de donar tot per intentar enganxar-me a Valero. Ell ha estat el més fort”, afegia el corredor del Multivan Merida, que diumenge corre l'europeu a Lamosano di Chies d'Alpago (Itàlia) i que havia estat campió estatal els anys 2001, 2002, 2004, 2007, 2009, 2011, 2013 i 2014.

Títol per a Josep Duran

El banyolí del Megamo va ser proclamat campió estatal en la categoria júnior, amb 3:22 sobre el segon en la cursa disputada abans de la dels elit i els sub-23. “Ho he intentat fer al millor possible des del principi. Com que es decideix el títol en un sol dia la gent sempre vol ser allà, al davant, i al final he tingut sort i he pogut guanyar la cursa amb una mica d'autoritat”, deia Josep Duran, habitual en curses de la copa francesa juntament amb el també corredor de Megamo Jofre Cullell –campió estatal i de Catalunya cadet–. “En el campionat d'Europa ja ho veurem, com que he fet les curses UCI tinc un lloc en la primera fila de la graella, però ja ho veurem” va dir el banyolí, que divendres ja va guanyar la cursa per relleus de l'estatal amb la selecció catalana, amb Ventura (elit), Bou (sub-23) i Anna Villar, subcampiona ahir. Magda Duran va guanyar la prova d'eliminació i el títol individual en el seu primer any júnior i després de guanyar dos anys seguits el cadet.

LES REACCIONS

Sabia que Valero era l'home a batre. Ha guanyat aquí tres cops i coneix molt bé el circuit. Estic content pel resultat i les sensacions
M'he vist sempre amb marge fins a l'última volta, quan ja ho he hagut de donar tot
Josep Antoni Hermida
multivan merida
Ho he intentat fer el millor possible des del principi i al final he pogut guanyar amb autoritat
Josep Duran
megamo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)