Més esport

La Costa Brava Radical Trail, el 12 i el 13 de setembre

Curses de muntanya. La prova neix fruit de l'experiència i la il·lusió d'exparticipants en l'organització de l'antiga Costa Brava Xtrem Running

El cap de setmana de la diada nacional de Catalunya, els dies 12 i 13 de setembre, es durà a terme la primera edició de la Costa Brava Radical Trail, una prova que neix fruit de l'experiència i la il·lusió d'exparticipants en l'organització de l'antiga Costa Brava Xtrem Running, la cursa que es va fer durant cinc edicions fins al 2012 i que anava de Blanes a Portbou en tres etapes seguint el camí de ronda. Amb la mateixa filosofia de la cursa que va crear el blanenc Xavi Marina, i amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, s'obre un nou tipus de prova en la qual més practicants d'aquesta disciplina, minoritària en l'inici de la cursa original, hi tindran cabuda.

Sentit contrari

Blanes serà, a diferència del que passava en la Costa Brava Xtrem Running –de la qual era el punt de sortida–, la meta a la qual els participants dels diferents recorreguts arribaran. Perquè hi ha tres punts de sortida, tants com modalitats té la Costa Brava Radical Trail: Cadaqués (Radical, 160 quilòmetres), Tamariu (Endurance, 80) i Tossa de Mar (Rush, 25). A més de les distàncies, s'ofereix la possibilitat de córrer per parelles o en equips de sis corredors –amb el requisit que quatre hagin d'estar corrent en tot moment–, de manera exclusiva en la modalitat Radical o per parelles en l'Endurance. La Rush és només individual.

Vint municipis implicats

A banda dels punts de sortida i arribada –Cadaqués, Tamariu, Tossa de Mar i Blanes– hi ha vint municipis els ajuntaments dels quals s'han volgut implicar en la cursa. Els recorreguts tindran avituallaments a Roses, Sant Martí d'Empúries, l'Estartit, Begur, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Lloret de Mar, i tindran un paper també destacat Empuriabrava, l'Escala, Sant Pere Pescador, Torroella de Montgrí, Pals, Llafranc, Calella de Palafrugell, Sant Antoni de Calonge i Platja d'Aro. L'organització té, també, el suport d'un nombrós grup d'empreses que van destacar la qualitat del recorregut i de l'organització.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)