Ciclisme

Hermida disputarà el test olímpic a Rio

Ciclisme. El cerdà correrà diumenge a l'escenari on disputaria els seus cinquens Jocs l'estiu que ve

“És un viatge que ens agafa a tots amb la temporada acabada, però que serà una gran oportunitat per obtenir molta informació de cara a la preparació de la cursa”, deia ahir Josep Antoni Hermida abans de viatjar a Rio, on, diumenge, disputarà el test olímpic de la prova de BTT al mateix escenari on el cerdà disputaria els seus cinquens Jocs després de ser a Sidney (quart), Atenes (segon, va guanyar-hi la plata), Pequín (desè) i Londres (quart). Hermida, que va ser 21è en el campionat del món que es va disputar a l'estació andorrana de Vallnord, fa més d'un mes, va apuntar amb quin objectiu viatja a l'escenari brasiler: “M'enduc tres jocs de rodes amb diferents configuracions i diversos models de pneumàtics. Porto la meva Merida i tot el que passi en aquest circuit quedarà registrat amb les càmeres GoPro que m'han deixat. Es tracta de veure el terreny, l'altimetria... i avaluar el material amb què podem anar més de pressa.”

Un any dur

Dotzè en la general de la copa del món, després de disputar el mundial Hermida va córrer a Bad Säckingen una prova de la Bundeslliga en què va ser 15è a causa d'una inoportuna punxada. “El cansament després del mundial és elevat, tant físicament com mentalment. La temporada s'ha fet llarga i els problemes de salut de la primavera m'han fet anar a remolc tot l'any i mirant de recuperar el temps perdut. Un any dur, però ja ha passat i ara hem de recarregar les piles i planificar el 2016”, va comentar.

LES XIFRES

3
places
té la selecció espanyola en la prova de BTT. Hermida hi aniria, segons l'actual rànquing
4
cops
ha disputat uns Jocs, sempre en el top 10: segon a Atenes, quart a Sidney i Londres i desè a Pequín
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)