Ciclisme

Ciclisme

Els encants en 360 graus

La segona edició de la prova circular, amb sortida i arribada a Girona, es farà el 30 d'abril

És el temps màxim per fer els 350 quilòmetres, per relleus o de manera individual, en un recorregut que passa per tot el territori gironí i per un tram del Vallespir

El 30 d'abril del 2016 a les sis del matí. La segona edició de The Pirinexus Challenge 360 va iniciar ahir el compte enrere per al tret de sortida de la prova circular que, seguint l'itinerari de la xarxa Pirinexus, permet als seus participants descobrir –i gaudir en la mesura de les seves possibilitats– en un sol dia els encants i la varietat paisatgística del territori de les comarques gironines. Perquè el recorregut, de 350 quilòmetres i que es pot fer per relleus de tres persones o de manera individual, té en la ciutat de Girona el seu punt de sortida i arribada. La zona volcànica de la Garrotxa, els boscos del Ripollès, el paisatge suau del Vallespir, la plana empordanesa des de la Jonquera i un tram de la Costa Brava fins a enllaçar un altre cop amb la capital gironina mitjançant les Gavarres. Aquest és el repertori que en la primera edició de la prova el mes de maig d'aquest any ja va meravellar els participants, molts dels quals eren estrangers que convertien la Pirinexus Challenge en un producte de promoció turística dels diversos punts d'interès de les comarques gironines.

Cinquanta-sis

Jordi Pereira va ser el primer participant a completar el recorregut aquest 2015. Ho va fer en 13 hores i 45 minuts i, els últims van trigar 4 hores més, però no van arribar al límit de la mitjanit. 56 ciclistes (44 de la categoria individual i 12 de la de relleus) hi van prendre part, en el marc de la primera edició de la fira Girona Bike World i el cinquè Congrés Internacional de la Bicicleta, que es van dur a terme el primer cap de setmana del mes de maig a Girona. Els ciclistes professionals Ryder Hesjedal i David Millar van ser els padrins de la primera Pirinexus, i en la presentació van manifestar la intenció de fer-la més endavant. I és que es tracta, també, d'un tipus de prova per a la qual les bicicletes de tipus gravel són les més adequades, sobretot per als ciclistes que s'enfronten al repte en solitari, tot i que pel tipus de terreny es pot fer en BTT o en bici de carretera amb pneumàtics més gruixuts. Olot, la Jonquera i Calonge marquen uns trams que permeten que cada part es pugui fer amb una bicicleta diferent, més adaptada al tipus de terreny, i és per això que els relleus es fan en aquestes poblacions. Aquesta modalitat permet als practicants que no poden –o no volen– afrontar un repte de tanta durada i, des de la mateixa organització de la Pirinexus Challenge, s'apunta la idoneïtat d'una activitat d'aquest tipus per a grups d'amics i amigues o equips d'empresa per fomentar la cohesió del grup.

I la Transpyr.
Pirinexus comparteix estructura organitzativa amb la travessia del Pirineu en bici, que per a aquest 2016 s'ha redefinit com a Transpyr Gran Raid MTB i Transpyr Backroad. La prova, que ja té obert el seu període d'inscripció, ha modificat la seva imatge corporativa, el format i les dates. Roses i Cadaqués tornaran a ser el punt de sortida de les versions de BTT i carretera, el dia 12 de juny. Ajudar a desestacionalitzar l'oferta turística dels municipis per on passa la prova, que acaba el dia 18 a Hondarribia i reforçar el potencial turístic que representa tenir més del 50% dels participants provinents de l'estranger són els arguments per al canvi de dies d'una prova que es podrà fer també de manera individual i adaptant-la al nivell de cada participants, més competitiu o lúdic.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)