Ciclisme

Ciclisme

Anar en bici com abans

La segona edició de la prova, que es farà el 30 d'abril, inclou una versió més curta de 125 quilòmetres que va de Girona al mar per pistes de terra

“Tu sorties amb la bicicleta i anaves per on fos: l'asfalt la pista, la muntanya...”, deia Oriol Sallent sobre l'emergent disciplina

El 30 d'abril, a primera hora, es donarà la sortida des de Girona de la The Pirinexus Challenge, la prova de 350 quilòmetres de recorregut circular que s'ha de fer en un temps màxim de 20 hores i que, en l'edició del 2015, en la seva estrena, va tenir 56 participants que la van acabar. Jordi Pereira va ser el més ràpid, en 13h45, i quatre hores més tard van arribar els últims a completar la volta que passa per la zona volcànica de la Garrotxa, els boscos del Ripollès, el paisatge suau del Vallespir, la plana empordanesa des de la Jonquera i un tram de la Costa Brava per enllaçar un altre cop amb la capital gironina per les Gavarres. “Respecte a l'any passat hi hem inclòs més avituallaments i, l'equip de suport, és obligatori”, exposava Oriol Sallent, el director de la prova sobre les novetats que tindrà aquesta segona edició de la Pirinexus Challenge, de la qual es vol potenciar el seu caràcter de repte. “Nosaltres molt i, la gent que la va fer, encara més. Repeteixen els punts d'etapa i ara tenim l'administració francesa que també hi ha volgut entrar. En l'àmbit institucional hi ha moltes ganes d'apostar-hi i n'estem molt contents”, afegia Sallent, sobre el grau de satisfacció de la primera edició de la prova que segueix la ruta de Pirinexus i per la qual ja s'hi han inscrit anglesos, francesos i belgues i que es pot fer de manera individual o per relleus.

Un tastet

“La mitja és cent per cent gravel. En la 350 la tercera part és asfalt des de Camprodon. A Coll d'Ares fas algun tram de pista i tornes a l'asfalt. També va bé perquè 350 seria molt difícil”, apuntava el director sobre la novetat d'aquest 2016, la Half P360 Gravel. Són 125 quilòmetres també circulars i amb inici i fi a Girona. El recorregut segueix el Ter fins a Torroella de Montgrí i, allà, torna pel Pirinexus passant per Calonge i Llagostera: “Arriben a Torroella amb un avituallament líquid i, a Calonge, un de sòlid. Estem mirant a Llagostera, si en posem un altre. I el concepte és molt semblant: una cicloturista que manté la idea de brevet, excursió personal amb el llibret que se segella... És la idea del dia en bicicleta de la meva vida que me'l passo tot el dia pedalant i faig 350 quilòmetres”, deia Oriol Sallent, que anima els practicants del ciclisme a provar, també, l'emergent disciplina del gravel que recorda com anaven en bici abans, els avis: “Tu sorties amb la bicicleta i anaves per on fos: l'asfalt la pista, la muntanya... Portes la bici a tot arreu. I creiem que hi ha molta gent que en té ganes perquè barreja poder fer més quilòmetres que amb la BTT, la posició és més còmoda... I al mateix temps no et poses per la carretera sinó que vas per pista.”

Descomptes.
Els inscrits a la Pirinexus disposaran del 20 per cent de descompte en pneumàtics ‘gravel' a les botigues gironines que han arribat a un acord amb l'organització. “A Girona, Salt, Banyoles... Podem crear una xarxa de gent treballant per un esdeveniment que es veu poques vegades. El descompte el fan en pneumàtics a les mateixes botigues”, explicava el director de la prova. “A una bici de carretera li canvies el pneumàtic i li dones una funcionalitat nova. Oferim un descompte perquè la gent ho pugui provar”, argumentava Oriol Sallent.
350
quilòmetres
té la Pirinexus en la seva versió 360.
125
Half P360 Gravel.
La curta, cent per cent pista.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)