Atletisme

Kimetto, sense murs en la mitja de Granollers

El recordista mundial inicia el seu camí abans de la marató de Londres, on espera segellar la plaça per als Jocs de Rio

A la línia de sortida de la prova vallesana hi haurà fins a cinc atletes amb marques inferiors a l'hora

De poques paraules i enigmàtic, Dennis Kimetto, el flamant recordista mundial de marató (2h02:57), va comparèixer en la roda de premsa prèvia a la mitja de Granollers deixant clar que el primer gran objectiu del curs és la marató de Londres (24 d'abril), on es decidirà gran part de la selecció de Kenya per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. En tot cas, va assegurar que es trobava plenament recuperat de la lesió a la cuixa que el va forçar a retirar-se de la marató de Fukuoka, el 6 de desembre. “He decidit venir aquí perquè encara falten dos mesos i mig per a la prova de Londres i perquè Wilson Kipsang [el guanyador de les dues últimes edicions i company d'entrenaments] m'ha parlat molt bé de l'organització i de l'ambient”, va confessar Kimetto. A Granollers, el registre de referència són els 59:26 de Samuel Wanjiru, aconseguits el 2008, mentre que el cap de cartell d'aquest any acredita 59:14.

Sobre els seus plans més immediats, el plusmarquista mundial va explicar: “M'agradaria guanyar-me la plaça per als Jocs i lluitar pel títol olímpic. Aquesta és la prioritat per al 2016. Els rècords poden quedar per a més endavant.” En aquest sentit, va afegir: “Potser en el futur es pot baixar de les dues hores en la marató. De les 2h02?, potser l'any vinent.” Vaticinis al marge, Kimetto s'haurà d'esforçar avui de valent si vol accedir al palmarès de Granollers i prendre el relleu d'altres grans noms del fons mundial com ara Gebrselassie, Wanjirui Kipsang. En la pugna per la victòria, s'ha d'apuntar la presència del kenyà Matthew Kipkoech Kisorio, autor de la tercera millor marca de la història en la mitja marató (58:46) i que el novembre passat va ser segon en la marató de València amb un gran registre de 2h06:33. Alex Korio (59:26), Titus Kipjumba (59:55) i Vincent Yator (59:55) completen el pòquer d'atletes amb marques inferiors a l'hora.

En la prova femenina, la ucraïnesa Olga Kotovska va trencar el domini africà el curs passat i avui intentarà fer el mateix amb la kenyana Nancy Jepkosgei Kiprop (1h11:40) com a principal rival.

La mitja marató de Granollers aplegarà uns 11.000 corredors (11 h) a la línia de sortida ubicada a l'avinguda Sant Esteve abans d'enfilar el camí cap a Les Franqueses i La Garriga. La jornada començarà amb el tret de sortida a la cursa de 10 quilòmetres (10 h), que aquest any s'ha incorporat en el programa, i la de 5 quilòmetres (10:30h). En el còmput de totes les curses, hi haurà uns 14.000 participants, tot un fenomen social a la capital del Vallès Oriental.

EL PROTAGONISTA

He decidit venir aquí perquè encara falten més de dos mesos per a Londres i Kipsang m'ha parlat molt bé de l'ambient i l'organització
En el futur es podrà baixar de les dues hores en la marató. De les 2h02?, potser l'any vinent
Dennis Kimetto
recordista mundial de marató (2h02:57)
Aquest any la primera prioritat és Londres, on espero guanyar una plaça per als Jocs i, després, poder lluitar pel títol olímpic

Castillejo, test abans de la marató de Sevilla

Dues setmanes abans del campionat d'Espanya de marató, que es disputa a Sevilla, el rubinenc Carles Castillejo (Adidas) no podrà forçar la màquina en la prova vallesana. “La veritat és que estic molt bé, com acrediten els resultats anteriors, però en aquesta ocasió m'hauré de guardar els cartutxos per a Sevilla”, va admetre. També estan inscrits en la mitja de Granollers Rafael Iglesias, Ivan Fernández, Omar Oughzif i Mohamed Benhmbarka, mentre que Arturo Casado correrà els 10 km.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)