Ciclisme

Hermida posa el peu a terra, a San Siro

Ciclisme. El cerdà no va acabar la Montagnetta, de les sèries internacionals d'Itàlia, per males sensacions

Josep Antoni Hermida (Multivan Merida) es va retirar de la Montagnetta de San Siro, de les sèries internacionals d'Itàlia, que es va disputar al costat de Milà dilluns de Pasqua amb 800 participants, inclòs el mallot irisat, Nino Schurter (Scott). El campió del món es va adjudicar el triomf després d'un espectacular i frenètic esprint amb l'ídol local, Marco Aurelio Fontana (Cannondale Factory Racing).

El tercer lloc i les bones sensacions d'Hermida en la clàssica copa catalana internacional de Banyoles no van tenir continuïtat a San Siro, i en el primer terç de la cursa va posar el peu a terra quan es trobava entre els quinze primers llocs de la cursa. “M'he trobat cansat de les últimes sessions de càrrega. Han estat uns dies d'entrenaments molt intensos. No tenia forces, rodava en el top 15, però amb males sensacions”, va explicar el líder del Multivan Merida, que va argumentar la seva decisió: “He decidit para-me, perquè no tenia sentit forçar més del compte per entrar entre els deu primers, que no servia per res a l'equip i que sí que hauria desgastat el meu cos més del compte.”

El cerdà, que abans de la CCI de Banyoles havia obert el seu calendari competitiu en la Sunshine Cup de Xipre, de quatre etapes, tenia previst córrer diumenge la copa Suïssa a Rivera, amb la mirada posada en la cursa inaugural de la copa del món, el cap de setmana de Sant Jordi a Cairns (Austràlia).

L'Extreme Gavarres IRC, diumenge

La segona edició de l'Extreme Gavarres IRC es durà a terme diumenge des de la zona esportiva de Calonge i la novetat que és UCI en categoria C3 i forma part de la copa catalana de marató. El format de la prova, amb 97 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell, fa que, d'una banda, sigui per a figures mundials com el belga Roel Paulissen, quatre cops olímpic i doble campió de la copa del món o la número 1 de Lituània, Katazina Sosna, i de l'altra per a i amateurs i aficionats sense llicència. També hi seran els corredors del Bicis Esteve. La prova té també una marxa de 30 quilòmetres i 615 metres de desnivell.