Més esport

El fil conductor olímpic

Gimnàstica artística. Els gimnastes del CG Sant Boi Rubèn López i Joel Plata, el més experimentat i el més jove de la selecció espanyola, es juguen avui la plaça per als Jocs de Rio

Rubèn López (1990) i Joel Plata (1998), els dos gimnastes del CG Sant Boi, representen l'experiència i la saba nova de la selecció espanyola que avui es juga la plaça per als Jocs en el preolímpic de Rio.

En la competició es posaran en joc quatre llocs per a vuit equips en competició: Espanya, Romania, Holanda, Alemanya, França, Ucraïna, el Canadà i Bielorússia. “Si competim al nostre nivell, un dels quatre bitllets serà nostre”, assegura López, el més veterà del conjunt estatal i l'únic que ja va participar en els Jocs de Londres. Una mala caiguda en un dels tornejos preparatoris ha reduït el programa del gimnasta ripolletenc, que competirà en cavall en arcs, anelles, paral·leles i barra. Per a Plata, de 18 anys, la competició suposarà el seu debut en la selecció espanyola absoluta en un gran campionat. “Per mi, competir a Rio al costat de Rubèn, que sempre ha estat el meu referent al club, és tot un honor”, admet el jove gimnasta del CG Sant Boi, que s'exercitarà en cinc aparells, en tots excepte les anelles. “Em considero un gimnasta força equilibrat, però sóc el més jove de l'equip i ara per ara els altres són més forts”, diu Plata per explicar la seva absència en les anelles. Completen l'equip el canari Rayderley Zapata, l'alacantí Néstor Abad, el mallorquí Adrià Vera i els madrilenys Alberto Tallón i Andrés Martín.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)