Tennis

Nadal torna a mossegar

Barcelona Open Banc Sabadell. El manacorí irromp al Godó pletòric i amb el cartell de favorit després de conquerir el novè títol a Montecarlo contra Monfils en la seva final número cent

L'efervescència amb què arriba Rafa Nadal després d'endur-se ahir amb brillantor el seu novè Masters 1.000 de Montecarlo en la final contra Gael Monfils després d'haver derrotat amb consistència Andy Murray i Stan Wawrinka en les eliminatòries precedents, el rellança com el gran favorit en el Barcelona Open Banc Sabadell que arrenca avui per 64a vegada a les pistes del RCT Barcelona. Recuperat físicament i amb el nivell de confiança restituït –va declarar fa pocs dies que l'any passat jugava contra ell mateix, fruit de l'ansietat, i que ara s'enfronta als seus rivals–, el balear té el repte mastodòntic d'obtenir la seva novena corona a Barcelona per igualar els 48 títols del mític argentí Guillermo Vilas sobre terra. Nadal va igualar ahir el rècord de 28 títols de Masters 1.000 de Novak Djokovic en la seva final número cent en el circuit: 68 títols –un el 2016–.El balear no guanyava un torneig de tanta graduació des de Madrid 2014 i ahir es va reivindicar recuperant la seva millor versió.

Per triomfar, però, haurà d'evitar la trilogia del japonès Kei Nishikori, solvent campió el 2014 i el 2015 i que ja fa dies que s'entrena a l'argila del seu torneig fetitxe, l'únic dels onze títols que atresora que ha conquerit sobre aquesta superfície i al qual professa una estimació especial perquè, a més, es declara un admirador de la ciutat. Els altres dos tennistes que acrediten la condició de top ten són el bregador xabià David Ferrer –cinc cops finalista derrotat per Nadal i que l'any passat va cedir en les semifinals contra Pablo Andújar–i el francès Richard Gasquet. La baixa més sensible respecte del 2015 és la del finalista Pablo Andújar. El jugador de Conca està lesionat des del febrer. Caldrà parar compte al castellonenc Roberto Bautista, que està fent una gran temporada –dos títols– i que pot derrotar qualsevol.

Tres jugadors catalans

Amb Tommy Robredo, el darrer campió català del torneig el 2004, absent per lesió, la representació catalana en el quadre principal va a càrrec d'Albert Ramos, Marcel Granollers, que si venç Dani Muñoz jugarà contra Rafa Nadal, i Albert Montañés.

El cas Samper

Jordi Samper, germà del jugador del Barça de futbol Sergi Samper, va viure ahir una jornada amarga. Al matí va perdre per 6-2 i 6-3 la final de l'ITF del Reus Monterols, torneig en què figurava com a primer favorit, contra el xilè Bastian Mall. A la tarda va perdre contra l'hongarès Fucsovics per 6-2, 3-6 i 6-2 el duel d'accés al quadre del Godó. Destaca entre els classificats el veterà txec de 37 anys Radek Stepanek, que va vèncer el xilè Cristian Garín –19 anys–, el nou deixeble del tècnic català Javier Duarte.

Granollers i l'efecte Montecarlo

Nom:

Marcel Granollers

Edat:

30 anys (Barcelona).

Rànquing:

67è de l'ATP

Títols:

4

Triomfs-derrotes 2016:

6-9.

Carrera:

170-201.

Millors resultats 2016:

quarts de final al Masters 1.000 de Montecarlo i títol en el Challenger de Dallas.

Millor resultat Godó:

Vuitens el 2015 i el 2013.

Rival 1r partit:

Dani Muñoz (96è)

Com arriba:

De manera immillorable. Va entrar al quadre de Montecarlo per la lesió de Ferrer i va aprofitar l'oportunitat arribant als quarts i derrotant rivals de la talla del belga David Goffin i el prometedor Alexander Zverev.

Montañés, invitació merescuda

Nom:

Albert Montañés

Edat:

35 anys (St. Carles de la Ràpita)

Rànquing:

102è

Títols:

6

Triomfs-derrotes 2016:

4-3.

Carrera:

251-281

Millors resultats 2016:

Semifinals a Marràqueix la setmana passada.

Millor resultat al Godó:

Semifinalista el 2004.

Rival:

Roberto Carballés (116è)

Com arriba:

Teòricament, en un moment òptim després d'haver demostrat la setmana passada en l'ATP 250 de Marràqueix que encara pot competir amb solvència als 35 anys perquè manté la motivació. Una invitació del seu club li ha permès estalviar-se la prèvia

Ramos, quartfinalista el 2013

Nom:

Albert Ramos

Edat:

28 anys (Mataró).

Rànquing:

50è de l'ATP.

Títols:

Cap

Triomfs-derrotes 2016:

8-10.

Carrera:

97-126

Millors resultats 2016:

Setens a Indian Wells i semifinals a Quito

Millor resultat al Godó:

quarts de final el 2013. Va derrotar Nishikori en els vuitens de final.

Rival 1r partit:

Jaume Munar (425è)

Com arriba:

Després d'una derrota inesperada a Marràqueix en el seu debut contra el francès Paul Henri-Mathieu. Globalment, el seu curs és prou correcte, amb un triomf de prestigi contra Nick Kyrgios a Indian Wells.

Agressiu contra un gran rival que va acabar mort

Nadal (5) va derrotar Monfils (13) per 7-5, 5-7 i 6-0 en dues hores i 46 minuts de lluita frenètica. El francès va presentar batalla en els dos primers sets però en el tercer va pagar l'esforç titànic de contenir els atacs furibunds del rival. Sempre agressiu, Nadal va salvar una pilota de break en el tercer joc i va trencar en el següent (3-1). Semblava una roca, però el francès, elasticitat pura al darrere i amb fuetades esporàdiques en atac, va ressorgir. Va replicar amb un trencament i va aixecar en el servei un 15-40 (3-3). Perseverant, el balear va signar el seu segon trencament (5-3) però no va tancar (5-5). Finalment, va conquerir el set (7-5) en la cinquena pilota després d'una hora i 14 minuts. Els 27 errors no forçats del francès per només 18 del balear van ser determinants. Monfils va contraatacar amb un break en el tercer joc del segon acte (1-2) i va consolidar l'avantatge amb el servei remuntant un 0-40 (1-3). El ball de bastons va prosseguir amb un trencament de Nadal (3-3), un altre de Monfils (3-4) i la reiteració del manacorí (4-4), que va guanyar en blanc el servei, un luxe (5-4.) Monfils va encadenar tres jocs i va empatar el partit (5-7) ja amb la reserva encesa. En el tercer set es va quedar sense benzina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)