Ciclisme

La Pirinexus Challenge es converteix en un repte èpic

Ciclisme. La pluja i el fred endureixen encara més una prova que consisteix a fer 350 quilòmetres en menys de 20 hores per la demarcació. Eric Bos, el més ràpid dels 150 ciclistes

Fer 350 quilòmetres en una ruta circular sobre les diferents superfícies de la ruta cicloturista Pirinexus. I en un sol dia. Servit el repte, les condicions climatològiques d'ahir van fer que la segona Pirinexus Challenge fos encara més èpica.

150 ciclistes van sortir a les sis del matí des del recinte de la Fira de Girona, el triple que en la primera edició i amb una tercera part de noies. I 130 ho van fer. La pluja va fer acte de presència gairebé des de l'inici i va acompanyar els ciclistes, que anaven passant pels punts d'avituallament d'Olot, el coll d'Ares i la Jonquera. Al sostre de la prova, el coll d'Ares (1.513 metres sobre el nivell del mar) la temperatura era d'un grau i, allà, es van produir els primers abandonaments. Superada la primera meitat del recorregut, les condicions van començar a ser més suaus i amb l'arribada a Torroella de Montgrí i Sant Antoni de Calonge va ser el cansament el que va començar a pesar més sobre els participants.

El més ràpid a completar el recorregut va ser l'empordanès Eric Bos, que el va fer en 14 h i 35 minuts. Víctor Esteban i Francesc Espinar van ser els següents en arribar a Girona.

Diversitat

La Pirinexus Challenge permet veure en un sol dia els diversos paisatges de la demarcació i, també, molts tipus de bicicleta entre els seus participants. És perquè la ruta té diversos paviments, com ara pistes de terra i alguns trams d'asfalt i urbans. Ciclocròs, BTT, Gravel i, fins i tot, un tàndem van ser les màquines que van fer, la prova els participants de la qual havien de comptar de manera obligatòria i plenament justificada amb les condicions que es van donar ahir amb un vehicle d'assistència. Una dotzena d'equips han completat el recorregut amb la modalitat de relleus, de dos, tres o quatre persones, una fórmula que també ha rebut molta acceptació tant en grups d'amics o empreses. L'organització de la prova, Gioutdoor, havia establert tres punts d'avituallament de menjar i dos de líquid al llarg de l'itinerari de 350 quilòmetres.

La versió ‘half', per a Tomi Misser

Una de les novetats de la segona edició de la Pirinexus Challenge era la seva versió reduïda, amb 125 quilòmetres també amb inici i final a Girona i resseguint el Ter fins a la seva arribada al mar i tornant per la via verda des de Calonge i Llagostera. El campió del món de descens, Tomi Misser, va ser el més ràpid en completar-los en nomes 4 hores i 15 minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)