Més esport

Marc Solà deixa la seva empremta a l'Elbrús

Esquí de muntanya. L'esquiador ripollès fa el primer rècord del món oficial en aquest cim de Rússia (5.642 m) en fer l'ascensió i el descens en 4 hores, 23 minuts i 38 segons

L'esquiador de Villalonga de Ter Marc Solà (Ski Club Camprodon) va establir dimarts una nova marca mundial d'ascensió i descens amb esquís. Ho va fer en un dels grans gegants europeus, el cim de l'Elbrús (5.642 m). El coll està situat a la república russa dels Kabardins i dels Balkars, al Caucas occidental.

Solà, acompanyant durant un tram pel seu company de club Oriol Cardona i per l'àrbitre de la federació catalana Oriol Montero, va completar la pujada i la baixada en4 hores, 23 minuts i 48 segons. Al cim, el jutge d'esquí de muntanya Antoni Massagué va certificar el pas de l'esquiador (3 hores i 56 minuts). Després, va començar un vertiginós descens de 3.300 m de desnivell negatiu amb punts de velocitat de fins a 90 quilòmetres per hora. Solà havia sortit de la població d'Azau a dos quarts de set del matí, seguint la traça que els companys de la selecció catalana havien obert de matinada. Durant el primer tram va trobar la neu gelada, fet que va dificultar la seva progressió. Superada aquesta part, l'ascensió es va realitzar en unes condicions més favorables.

El temps establert per Solà esquiant va ser el primer registrat oficialment en el cim. L'única marca coneguda fins llavors és la que es realitza a peu i no amb esquís (4 hores i 33 minuts).

Aquest rècord era l'últim objectiu de la selecció catalana d'esquí de muntanya que es va desplaçar a aquesta zona, a més de participar en les proves de la Red Fox Elbrus Race.

A partir d'ara els esquiadors de tot el món tenen la referència de Solà com a repte si volen desafiar aquesta nova marca oficial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)