Ciclisme

La primera Cerdanya MTB, per a Llordella i Noriega

Ciclisme. El campdevanolenc va punxar a l'inici i va remuntar posicions i va sentenciar la prova, de 90 km i amb molt fang i bassals, en l'ascensió a Guils

Joan Llordella i Mayalen Noriega van estrenar ahir el palmarès de la Cerdanya MTB Challenge, que en la seva primera edició va tenir 600 participants per fer 90 quilòmetres amb un desnivell de 2.400 metres i molt de fang. Molt. Les fortes tempestes de dissabte a la tarda van fer que el recorregut s'omplís de bassals i, és clar, de l'element que tant caracteritza la pràctica de la BTT i que en alguns casos va arribar a afectar la mecànica dels corredors, els favorits i tot. Va ser el cas de Joan Llordella (Buff). El campdevanolenc va punxar en els primers compassos. I fins i tot al francès Frédéric Gombert (Cycletires), en la primera pujada, se li va trencar la cadena. Els dos principals candidats a obtenir el triomf van protagonitzar una remuntada espectacular, en avançar una multitud de corredors mentre Roger Argelaguer (Fasal-Bikes) liderava la cursa. En l'última ascensió, a Guils de Cerdanya i amb els tres protagonistes de la cursa rodant junts, Llordella es va escapar i va poder ser el primer de creuar la meta de Puigcerdà, dos minuts abans que Argelaguer i tres que Gombert.

Mayalen Noriega (MRR Powerade) va fer bons els pronòstics i va aconseguir la victòria amb més d'una hora de marge, tot i que el tipus de recorregut tampoc era el més adient per a les seves característiques. Mònica Fàbrega (Bici-Oci) i Núria Garcia (Club Ciclista Bellver) van ser segona i tercera. Sergi Oller (Motos Camps) i Albert Oller (Sismic) van guanyar la categoria d'equips encapçalant-la des de l'inici i Noemí Moreno (Aca Racing) i Toni Aguilera (Aca Racing) van ser els millors en equips mixtes.

La Cerdanya MTB Challenge va estar molt ben acollida pels participants, per la qualitat del recorregut i els serveis de la cursa, situada en un marc incomparable i que permet descobrir racons gairebé inèdits de la considerada Gran Vall del Pirineu catalanofrancès. Els organitzadors van dir que la prova es mantindrà i, amb dues edicions a Girona amb més de mil participants amb començament i final a Fontajau i 100 quilòmetres, el format MTB Challenge encara pot arribar a tenir més llocs del territori català per formar un circuit de proves a imatge i semblança de les Mission X3 de curses de muntanya que també organitza Klassmark.

Elit masculí
1r. Joan Llordella
4h23:29
2n. Roger Argelaguer
4h25:36
3r. Frédéric Gombert
4h26:48
Equips masculí
1r. Sergi Oller i Albert Oller
4h45:03
2n. Agustí Subirats i Gerard Sabaté
5h01:19
3r. Enric Parals i Ricky Soler
5h05:21
Elit femení
1a. Mayalen Noriega
6h02:25
2a. Mònica Fàbrega
7h07:25
3a. Núria Garcia
7h36:12
Equips mixte
1r. Noemí Moreno i Toni Aguiler
6h17:20
2n. Anna Segura i Àlex Aurell
6h53:22
3r. Emma Anderson i Bernat Costa
7h04:54
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)