Atletisme

Atletisme

Jocs de Rio

Merzougui i l'últim cartutx a Gijón

Atletisme. Amb quatre atletes amb marca mínima, la final dels 3.000 m obstacles del campionat d'Espanya decidirà quins tres corredors competiran en els Jocs de Rio

Abdelaziz Merzougui (Guelmim, 1991) ja va ser olímpic a Londres amb només vint anys, però va pagar la inexperiència i va quedar fora de combat en la primera eliminatòria dels 3.000 m obstacles. L'atleta d'origen marroquí, format a Lleida, vol tenir l'oportunitat de redimir-se als Jocs de Rio, però per aconseguir-ho s'haurà de guanyar el bitllet en el campionat d'Espanya, que es disputa el cap de setmana a Gijón. És pràcticament l'única incògnita d'una selecció que ja està formada i que, com és tradició, té overbooking d'atletes amb marca mínima en els 3.000 m obstacles. Dels altres tres pretendents per al bitllet olímpic, qui ha demostrat un millor estat de forma és l'andalús Sebastián Martos, que va quedar a les portes del podi de l'europeu i divendres a Mònaco va acreditar una millor marca de 8:19.33. Completen la nòmina els madrilenys Fernando Carro i Víctor García, que ha estat lesionat i s'ho juga tot a una sola carta en la cursa de diumenge.

Abdelaziz Merzougui (3Run by Pedro Nimo) va començar el curs amb un bon registre a Huelva (8:26.15), però en la final de l'europeu es va lesionar als tendons del peu dret i ha estat aturat els últims dies. “He estat amb antiinflamatoris i gel, però ara ja estic millor. Vaig tenir problemes amb els claus i em van donar un cop al peu. Vaig patir molt per acabar la cursa d'Amsterdam”, confessa.

Merzougui havia estrenat el curs amb molt bones expectatives després de dos anys amb problemes al gluti. En tot cas, ja està habituat a haver-se de jugar les garrofes en el campionat d'Espanya: “En els obstacles sempre passa igual. Tenim molta pressió perquè saps que si no puges al podi quedes fora del gran campionat.”

L'atleta nascut a Guelmim pensa que si supera el sedàs de Gijón té moltes possibilitats d'accedir a la final dels Jocs de Rio. Merzougui, que ara resideix a l'Hospitalet de Llobregat, continua el pla d'entrenament fixat per Antonio Cánovas i fa les sessions preparatòries entre Cornellà de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)