Fórmula 1

Bernie Ecclestone ja no és l'amo del ‘gran circ'

Motor. Els nous propietaris de la fórmula 1 destitueixen amb efecte immediat l'octogenari directiu anglès, que passa a ser el president d'honor

Bernie Ecclestone ja no remena les cireres dins i fora del pàdoc de la fórmula 1. “M'han destituït. Me'n vaig. És oficial. Ja no sóc el cap de l'empresa.” El directiu anglès, de 86 anys, va confirmar ahir al prestigiós mitjà alemany Auto Motor und Sport que els nous propietaris de la categoria reina de l'automobilisme, Liberty Media, l'havien forçat a afluixar del tot unes regnes que va començar a estrènyer ben fort fa prop de 45 anys. “El meu lloc l'ha pres Chase Carey. El meu nou càrrec és un d'aquells termes americans. Una cosa així com president d'honor. Aquest és el càrrec que tinc ara, tot i que no sé què vol dir”, va afegir Ecclestone. El que vol dir és que, d'ara endavant, els seus dies al despatx seran “força més tranquils”. “Encara tinc molts amics en la F-1 i prou diners per anar a alguna cursa de tant en tant”, va ironitzar.

El principi de la fi

El principi de la fi d'Ecclestone va esdevenir el 7 de setembre passat, quan Liberty Media va anunciar que pretenia adquirir una participació del 35% dels drets comercials de la F-1, en poder de CVC Capital Partners des del 2005. La FIA –propietària de l'1% del pastís i amb dret de veto– va aprovar la venda a mitjan gener. El pla inicial era que Bernie –que manté una participació del 2,1% dels drets– en seguiria sent el conseller delegat els pròxims tres anys, amb Carey com a president. Tanmateix, després d'avaluar el funcionament de la casa, els nous propietaris majoritaris han canviat d'opinió. Tot plegat fa pensar en la intenció d'implementar canvis profunds en àmbits com ara el repartiment de diners, la cobertura televisiva i la governança de l'esport.

Ecclestone va capgirar aquests i altres aspectes de la F-1 a partir del 1972, quan va comprar l'equip Brabham i va començar a negociar amb els circuits i les televisions de part de tots els equips, a canvi d'una comissió. Va convertir la F-1 en el gran circ, va fer milionaris els altres patrons dels equips... i ell mateix va esdevenir multimilionari, sobretot arran de les successives vendes dels drets de la F-1 durant aquest segle.

EL COMIAT DE BERNIE

M'han destituït. Me'n vaig. És oficial. Ja no sóc el cap de l'empresa. El meu lloc l'ha pres Chase Carey
Encara tinc molts amics en la F-1 i prou diners per anar a alguna cursa de tant en tant
El meu nou càrrec és un d'aquells termes americans. Una cosa així com ‘president d'honor', tot i que no sé què vol dir, això
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)