Motociclisme

Moto GP

GP d'Holanda

Viñales agafa el ritme

Motor. El líder del mundial va dominar amb autoritat la segona sessió d’entrenaments lliures del GP d’Holanda davant de Folger i va deixar Márquez a més de sis dècimes

La primera jornada d’entrenaments lliures del GP d’Holanda va retornar Maverick Viñales al primer pla després del mal resultat al Circuit de Barcelona-Catalunya. El líder del mundial de Moto GP va agafar el ritme amb la seva Yamaha al circuit d’Assen i va dominar la segona sessió d’entrenaments, en la qual va aconseguir el millor registre amb 1:33:130. L’empordanès va superar l’alemany Jonas Folger (Yamaha) per més de tres dècimes, i va deixar a més de sis l’actual campió mundial, Marc Márquez (Honda). Tots tres, que no havien fet bons temps en la sessió del matí, van sortir des de les primeres voltes a abaixar els seus registres i es van situar al davant. En els darrers minuts, Viñales va fer tres voltes seguides per sota d’1:33.6 mostrant la seva capacitat d’anar ràpid. Per a la jornada d’entrenaments d’avui hi ha previsió de pluja i tots els pilots van intentar estar entre els deu millors per entrar directament a la Q2, en la qual es lluitarà per la posició preferent. Dani Pedrosa i la seva Honda es van situar en la desena plaça, l’última que permet estalviar-se la Q1, i va estar a més d’un segon (1.018) del millor registre. L’Aprilia d’Aleix Espargaró el va portar fins a la tretzena posició i en les sessions d’entrenaments lliures d’aquest matí haurà de mirar de situar-se entre els deu millors.

La primera sessió d’entrenaments de Moto GP va estar marcada per la bandera vermella que es va mostrar en els primers minuts. La moto d’Andrea Dovizioso –el guanyador de les dues darreres curses–, va començar a treure fum i perdre oli, i Jonas Folguer i Jorge Lozenzo van caure en els següents minuts. Els entrenaments van estar aturats vint-i-cinc minuts per netejar la pista. La sessió va començar amb fum en una moto i va finalitzar igual. Després que Danilo Petrucci fes el millor temps en la darrera volta (1:34.680) es va trencar el motor de la seva Ducati. En aquest gran premi va tornar a la competició Àlex Rins (Suzuki) després d’haver-se perdut les darreres cinc proves per una lesió al braç esquerre. Rins va finalitzar la jornada en la dinovena posició davant de Tito Rabat (21è) i Pol Espargaró (22è). El mallorquí Jorge Lorenzo i la seva Ducati van tornar a tenir problemes i van acabar amb el catorzè millor temps.

De menys a més

Àlex Márquez (Kalex) va millorar les seves prestacions cap al final de la segona sessió d’entrenaments de Moto 2 i va pujar fins a la quarta posició a tres dècimes de l’italià Franco Morbidelli (Kalex), que va ser el millor des de l’inici i va fer un temps d’1:38:061. Àlex Pons (Kalex) va acabar cinquè i Xavier Vierge va aconseguir una meritòria vuitena posició amb la seva Tech 3.

En Moto 3, els pilots espanyols i les motos Honda van dominar les tres primeres posicions amb el madrileny Jorge Martín fent el millor temps, mentre que el líder del mundial, el mallorquí Joan Mir, va fer el tercer millor registre.

M’he sentit fort des de la primera volta. Sempre és bo tornar a sentir-se com a l’inici de la temporada
Maverick Viñales
Esperàvem que totes les Yamaha anessin molt ràpid. He d’intentar estar una mica més a prop
Marc Márquez
En Viñales ha anat molt ràpid. Nosaltres tenim marge per millorar i intentarem recuperar algunes dècimes
Andrea Dovizioso
Moto GP
1r M. Viñales (Yamaha) 1:33.130
2n J. Folger (Yamaha) a 0.367
3r M. Márquez (Honda) a 0.652
4t A. Dovizioso (Ducati) a 0.660
5è C. Crutchlow (Honda) a 0.698
6è V. Rossi (Yamaha) a 0.700
7è D. Petrucci (Ducati) a 0.760
8è J. Zarco (Yamaha) a 0.856
9è A. Bautista (Ducati) a 0.973
10è D. Pedrosa (Honda) a 1.018
13è A. Espargaró (Aprilia) a 1.361
14è J. Lorenzo (Ducati) a 1.393
19è A. Rins (Suzuki) a 1.793
21è T. Rabat (Honda) a 2.055
22è P. Espargaró (KTM) a 2.243
Moto 2
1r F. Morbidelli (Kalex) 1:38.061
2n T. Nakagami (Kalex) a 0.155
3r T. Luthi (Kalex) a 0.181
4t À. Márquez (Kalex) a 0.319
À. Pons (Kalex) a 0.393
X. Vierge (Tech 3) a 0.563
15è I. Viñales (Kalex) a 0.843
30è. E. Pons (Kalex) a 2.554
Moto 3
1r J. Martín (Honda) 1:42.414
2n A. Canet (Honda) a 0.179
3r J. Mir (Honda) a 0.505
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)