Ral·lis

Mundial de ral·lis

Tänak té camp per córrer

Motor. El pilot estonià és el gran favorit en el ral·li de Polònia, que ofereix els trams més ràpids del campionat del món. La prova puntua per al mundial júnior, en què Nil Solans és el líder

Després de guanyar el seu primer ral·li del mundial fa tres setmanes, a l’Alguer, cal considerar Ott Tänak com el gran favorit a Polònia, la vuitena cita del WRC. El segon ral·li més antic del món –celebra la 74a edició– ofereix els trams de terra més ràpids del curs, semblants als del cèlebre Mil Llacs finlandès, i és un dels preferits del pilot estonià de Ford, al qual l’any passat es va escapar la victòria per una punxada en el penúltim tram. Se’n va beneficiar Andreas Mikkelsen, llavors pilot de VW. A Polònia, el noruec disputa el segon ral·li amb Citroën, en el lloc de Kris Meeke, i farà córrer una evolució del C3. L’altra novetat és el debut en la màxima categoria del pilot finlandès de WRC2 Teemu Suninen, de 23 anys, amb un Fiesta d’M-Sport, com els de Tänak i Sébastien Ogier. El ral·li també és el tercer puntuable per al mundial júnior, i enceta un nou cicle de dos ral·lis, amb un volant en WRC2 per al 2018 en joc. El català Nil Solans és el líder de la general. Diumenge passat va disputar un petit ral·li local per preparar la prova, i va acabar segon absolut.

Recorregut:
1.422,63 km (326,64 km cronometrats)
Avui:
1 tram (2,50 km)
Demà:
9 trams (113,66 km)
Dissabte:
9 trams (150,82 km)
Diumenge:
4 trams (59,66 km)
Podi 2016
1r Mikkelsen-Jaeger (VW Polo)
2n Tänak-Mõlder (Ford Fiesta)
3r Paddon-Kennard (Hyundai i20)
Mundial de pilots
1r Sébastien Ogier (Ford) 141
2n Thierry Neuville (Hyundai) 123
3r Ott Tänak (Ford) 108
4t Jari-Matti Latvala (Toyota) 107
5è Dani Sordo (Hyundai) 70
6è Elfyn Evans (Ford) 53
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)