Ral·lis

Victòria de Neuville i doblet de Hyundai

Motor. Tänak s’estimba en el Ral·li de Polònia i dona el triomf mastegat al pilot belga i a la marca sud-coreana

Per segon any consecutiu, Ott Tänak va quedar a les portes de la victòria en el Ral·li de Polònia. Si l’any passat una punxada en el penúltim tram el va relegar al segon lloc, ahir el pilot de Ford va plegar per un error en l’antepenúltim, que va donar el triomf mastegat a Thierry Neuville i el doblet a Hyundai, arrodonit per Hayden Paddon (el segon de la marca coreana en el WRC, tres anys després del primer).

Tänak va arrencar a totes, i en el primer tram del dia va desbancar Neuville del primer lloc. En el següent, però, un revolt més enfangat que no esperava el va trair, el cotxe es va entregirar i va picar contra un arbre. “Per guanyar, cal atacar”, va justificar el pilot estonià. Neuville va poder aixecar el peu en els dos últims trams per sumar la tercera victòria del curs, en vuit ral·lis, i acostar-se al líder de la taula, Sébastien Ogier.

El tetracampió havia caigut al sisè lloc dissabte, després d’una punxada i una virolla, però les baixes de Latvala (Toyota), per avaria, i Tänak li van permetre sumar un altre podi, un cop es va haver desempallegat de Dani Sordo, el tercer Hyundai entre els quatre primers. “Guanyar un campionat és un compromís entre ser intel·ligent i tibar”, va dir, tal vegada pensant en la dissort del seu company i conscient que la regularitat és la seva millor arma, en un any en què no corre amb un equip de fàbrica.

Solans, dominador

En el mundial júnior, tercera victòria en tres curses de Nil Solans, que està traient suc de la seva experiència per dominar la categoria amb mà ferma. Després de temptejar el terreny divendres al matí, sota la pluja, el pilot de Matadepera es va escapar i, quan faltaven dos trams, avantatjava Radström de 41.4. Llavors va fer com Neuville i va aixecar el peu en la recta final.

Ral·li de Polònia
1r Neuville-Gilsoul (Hyundai) 2h40:46.1
2n Paddon-Marshall (Hyundai) a 1:23.9
3r Ogier-Ingrassia (Ford) a 2:20.8
4t Sordo-Martí (Hyundai) a 2:47.4
5è Lefebvre-Moreau (Citroën) a 3:11.8
6è Suninen-Markkula (Ford) a 3:16.8
7è Ostberg-Floene (Ford) a 3:39.6
8è Evans-Barritt (Ford) a 4:39.1
9è Mikkelsen-Jaeger (Citroën) a 4:43.5
24è Solans-Ibáñez (Ford R2) a 37:00.9
Mundial de pilots
1r Sébastien Ogier (Ford Fiesta) 160
2n Thierry Neuville (Hyundai i20) 149
3r Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) 112
4t Ott Tänak (Ford Fiesta) 108
5è Dani Sordo (Hyundai i20) 82
Mundial de constructors
1r M-Sport (Ford) WRT 259
2n Hyundai Motorsport 237
3r Toyota Gazoo Racing 153
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)