Ral·lis

Ral·li de FINLÀNDIA

Toyota, l’equip de casa

Motor. La marca japonesa centra l’atenció en el ral·li de Finlàndia: hi té la seu, el cap i els pilots –Latvala, Lappi i Hänninen– són del país

Els pilots nòrdics –sobretot finlandesos– són els amos del palmarès del ral·li de Finlàndia, la novena cita del mundial. El públic local està avesat a animar els millors especialistes, però aquest any també vibrarà amb un equip, Toyota. La marca japonesa ha tornat al WRC el 2017, i té la seu de la divisió de ral·lis prop de Jyväskylä, la base històrica de la prova. No debades, el cap és el tetracampió finlandès Tommi Mäkinen, que ha bastit un equip cent per cent de casa, amb un crac, Latvala; una promesa, Lappi, i un veterà provador, Hänninen. El gran rival serà Meeke (Citroën), vencedor l’any passat i que torna a ser titular després de seure a la banqueta a Polònia, per purgar un excés d’errors. El ral·li també és el quart puntuable per al mundial júnior. El matadeperenc Nil Solans ha guanyat els tres anteriors i va pel camí del títol.

Recorregut:
1.425,96 km (314,20 km cronometrats)
Avui:
1 tram (2,31 km)
Demà:
12 trams (145,71 km)
Dissabte:
8 trams (132,34 km)
Diumenge:
4 trams (33,84 km)
Podi 2016
1r Meeke-Nagle (Citroën DS3)
2n Latvala-Anttila (VW Polo)
3r Breen-Martin (Citroën DS3)
Mundial de pilots
1r Sébastien Ogier (Ford) 160
2n Thierry Neuville (Hyundai) 149
3r Jari-Matti Latvala (Toyota) 112
4t Ott Tänak (Ford) 108
5è Dani Sordo (Hyundai) 82
6è Elfyn Evans (Ford) 57
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)