Motociclisme

Moto GP

GP de la República Txeca

“En la primera volta amb els llisos he estat a punt de caure”

Marc Márquez. Repsol Honda

Superades les primeres cinc voltes, el diumenge de Marc Márquez va ser un passeig cap a la seva cinquena victòria en una cursa declarada flag to flag (Holanda 2014, San Marino 2015, Argentina 2016 i Alemanya 2016). Però el pilot del Repsol Honda revelava al final que, just després de completar el canvi de moto, en algun moment no les va tenir totes.

“Quan he vist que no tenia tracció i que patinava molt, he decidit entrar en la segona volta [els rivals ho van fer dues i tres voltes més tard] pensant que, com que encara estava moll faria el que podria una o dues voltes fins que s’assequés amb els pneumàtics llisos. M’ha servit per agafar ritme, tot i que he estat a punt de caure en quatre o cinc ocasions.” I va afegir: “Però quan passant per meta he vist que tenia més de vint segons m’he relaxat.” Márquez, que al final va avantatjar Pedrosa en un xic més de dotze segons, reconeixia que el canvi havia estat decisiu. “Ha estat un cap de setmana molt bo. Potser en sec m’hauria costat més perquè el Dani ha anat molt ràpid i al final les Yamaha tampoc anaven malament, però el més important és que la planificació d’Honda, de venir aquí fa quinze dies, ens ha donat resultats.”

Pensant en el campionat, el líder va dir: “Quan he creuat l’arribada he mirat la pantalla i he vist que tots [Pedrosa, Maverick, Rossi i Dovi] estaven molt amunt. No hem guanyat tant, però és un circuit que teníem marcat com un dels que podíem perdre punts. El campionat serà llarg. Ara anem a Àustria, on l’any passat vam patir molt.” Naturalment, Márquez va tenir un record per a Ángel Nieto. “Guanyar també era important per dedicar el triomf al Maestro. Semblava que Brno plorava per ell, però al final s’ha assecat perquè tres espanyols estiguéssim al podi.”

No pensàvem que s’assequés tan ràpid, he vist que havia d’entrar però he esperat massa. Em retrec haver-ho fet una volta tard
Dani Pedrosa
Hem trobat el camí amb la moto gràcies al Valentino. Hem provat una posada al punt semblant a la seva i ens ha funcionat
Maverick Viñales
És obvi; les curses amb canvi de moto no són el nostre punt fort. És una pena, perquè em sentia fort
Valentino Rossi
Estic content amb la cursa feta i amb el ritme mostrat tot el cap de setmana. Hem de continuar treballant igual
Dani Pedrosa
Després d’aquest podi és el moment de recuperar les sensacions del principi i tenir plena confiança
Maverick Viñales
Ens hem equivocat. Teníem dues motos amb reglatges de moll per si la primera tenia algun problema
Andrea Dovizioso
Sobre mullat ho teníem tot a punt per haver guanyat la meva primera cursa amb Ducati. Estava molt còmode
Jorge Lorenzo
Assumim la culpa, però el reglament s’ha de canviar. No pot ser que el que arriba primer s’hagi d’esperar
Aleix Espargaró
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)