Motociclisme

moto gp

GP de l'Aragó

Venen revolts decisius

Motociclisme. El circuit de Motorland és el marc de l’últim gran premi abans que el campionat es traslladi al Pacífic, amb les tres curses en catorze dies. Márquez, Dovizioso i Viñales, en guàrdia

Els desnivells del Motorland d’Alcanyís dibuixaran els últims revolts que els pilots han d’abordar abans de marxar de ruta cap al Pacífic i entomar en tres diumenges consecutius (del 15 al 29 d’octubre) les curses de Motegi, Phillip Island i Sepang. És a dir, cap de setmana decisiu el que avui arrenca i que, de fet, va començar ahir amb el vistiplau dels metges a Valentino Rossi per prendre part en la cursa de diumenge si la seva capacitat de sofriment li permet fer-ho amb una fractura de tíbia i peroné encara tendra, de menys de tres setmanes.

Descartat per aquest fet de la lluita pel títol, igual com tampoc conserva aspiracions reals Dani Pedrosa, malgrat que, excepte la d’Austràlia, les curses que queden són en traçats en què sempre s’hi ha trobat a gust, els resultats que es donin després de les 23 voltes als cinc mil metres marcaran l’aproximació amb la qual Marc Márquez, Andrea Dovizioso i Maverick Viñales podran (o hauran de) mesurar les seves ambicions en les curses transoceàniques.

Compensada la trencadissa de motor a Silverstone amb l’audaç avançament a Misano, en el calendari de Márquez aquest d’Alcanyís és un gran premi que té encerclat com de botí gros. Perquè gaudeix sobre l’asfalt, perquè Cervera és a un parell d’hores i perquè la Honda –ho explica la història: quatre victòries en les set curses que s’hi han celebrat– sempre s’hi ha harmonitzat molt bé, amb les particularitats de Motorland. A més d’això, el defensor del títol és conscient que, tot i l’estat actual del campionat, tant el tarannà de Dovizioso com de la Ducati al circuit de Terol no han estat mai prou competitius. I que Viñales, quart l’any passat amb la Suzuki i, sobretot, reviscolat i en progressió ascendent en les últimes carreres, no només no pot fallar sinó que li convindria ser capaç de lluitar per la victòria perquè de cinc en cinc i de diumenge en diumenge és com es perd un mundial igualat com el d’enguany.

Un nou escenari

Amb el campionat de Moto 3 adjudicat a Joan Mir llevat d’un daltabaix, és el títol de Moto 2 que ha agafat una nova embranzida després de la caiguda de Morbidelli a Misano i la segona posició de Thomas Luthi. Separats només per nou punts, Àlex Márquez, company d’equip de l’italià, es presenta com a jutge de l’escomesa.

L’objectiu és lluitar per la victòria, com a Misano. Anirem a totes, però sabem que una errada seria un desastre
Marc Márquez
És un circuit particular, però hem vist que enguany som competitius en totes les pistes. Lluitarem pel podi
Andrea Dovizioso
Moto GP
1r Marc Márquez (Honda) 199
2n Andrea Dovizioso (Ducati) 199
3r Maverick Viñales (Yamaha) 183
4t Valentino Rossi (Yamaha) 157
Dani Pedrosa (Honda) 150
6è Johann Zarco (Yamaha) 110
7è Danilo Petrucci (Ducati) 95
8è Cal Crutchlow (Honda) 92
9è Jorge Lorenzo (Ducati) 90
10è Jonas Folger (Yamaha) 84
14è Aleix Espargaró (Aprilia) 43
17è Pol Espargaró (KTM) 31
19è Àlex Rins (Suzuki) 27
20è Tito Rabat (Honda) 27
Moto 2
1r Franco Morbidelli (Kalex) 223
2n Thomas Luthi (Kalex) 214
3r Àlex Márquez (Kalex) 155
4t Miguel Oliveira (KTM) 141
12è Xavi Vierge (Tech 3) 56
20è Àxel Pons (Kalex) 17
26è Isaac Viñales (Kalex) 7
28è Ricky Cardús (KTM) 7
33è Èdgar Pons (Kalex) 2
Moto 3
1r Joan Mir (Honda) 246
2n Romano Fenati (Honda) 185
3r Aron Canet (Honda) 162
23è Albert Arenas (Mahindra) 14
A Misano vam fer un gran pas i estic convençut que aquí hi tornarem. És un dels meus circuits predilectes
Maverick Viñales
L’operació va anar bé i tenia al cap tornar a Motegi, però dia rere dia he anat millorant molt i ho vull intentar
Valentino Rossi

Barberà i Baldassarri, a l’equip de Sito

L’equip de Sito Pons va fer oficial ahir els fitxatges per a la temporada vinent del valencià Hèctor Barberà (1986) i de l’italià Lorenzo Baldassarri (1996). En el cas de l’actual pilot de l’equip Avintia, serà la seva tornada a la categoria mitjana del mundial després de vuit anys a Moto GP, mentre que Baldassarri, vuitè en el mundial de Moto 2 de l’any passat amb un triomf i un segon lloc inclosos, és actualment dissetè en el campionat (39 punts), amb dos quarts llocs (Rio Hondo i Montmeló) com a millors resultats. “Estem molt contents”, deia Sito Pons. “Amb Barberà lluitarem pel títol i Baldassarri és un pilot amb talent i que no comet errades.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)