Fórmula 1

La fletxa no s’atura

Fórmula 1. Mercedes aprofitarà les últimes curses per preparar el 2018 i mirar que Bottas desbanqui Vettel

El circuit d’Interlagos semblava l’escenari per defecte per encimbellar els campions del món en la segona meitat de la dècada passada, però en els últims set anys només s’hi ha coronat Sebastian Vettel, el 2012. Tampoc aquest any el GP del Brasil decidirà res –Lewis Hamilton es va embutxacar el quart títol mundial fa quinze dies, a Mèxic–, però això no farà que els pilots capdavanters abaixin els braços en la penúltima competició del curs.

Qui menys s’hi juga és Mercedes, que amb tot guanyat es prendrà les dues últimes curses com un tastet del 2018, per avaluar nous conceptes amb vista a la pròxima fletxa de plata, que hauria estat massa arriscat assajar en plena lluita pel títol. A banda, el segon pilot de l’estrella de tres puntes, Valtteri Bottas, no és gaire lluny de Vettel en la general. Perdre el subcampionat a mans del pilot finlandès suposaria el cop de gràcia per a Ferrari i el seu cap de files.

Amb tot, l’equip més en forma en la recta final del curs és Red Bull, amb dues victòries de Max Verstappen en les quatre últimes curses, incloent-hi l’última. L’holandès ja va ser protagonista d’un festival d’avançaments l’any passat a São Paulo, sota la pluja, un ingredient que es preveu que no falti en la competició aquest cap de setmana. A més, el públic brasiler tindrà l’oportunitat de tornar a acomiadar-se de l’ídol local Felipe Massa –ara va de veres–, i caldrà estar atents a la lluita pel sisè lloc entre Toro Rosso, Renault i Haas, separats per només sis punts.

15
punts
separen Bottas de Vettel en la taula. Pot ser subcampió si guanya les dues curses que queden.
Em retiro per segon cop, però ara va de debò, si més no, pel que fa a F-1, perquè vull seguir corrent
Felipe Massa
Em vaig divertir molt l’any passat. No cal dir que espero que torni a ploure aquest cap de setmana
Max Verstappen

McLaren prepara el futur

Després de canviar el motor Honda pel Renault, McLaren continua fent canvis amb vista a l’any que ve. Aquesta setmana l’equip de Woking ha anunciat que Lando Norris serà el seu pilot reserva el 2018. La joveníssima promesa anglesa s’estrenarà en el paper dimarts que ve –l’endemà d’haver fet 18 anys–, quan serà l’encarregat d’assajar els pneumàtics del 2018 en l’MCL32, a Interlagos, per compte de Pirelli. Norris és el vigent campió europeu de F-3 i serà un dels companys d’Alonso a Daytona, el gener vinent. Fa tres mesos ja va provar el McLaren d’aquest any, a Hongria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)