Dakar

De celebració amb més duresa

Motor. El Dakar incrementa la dificultat en la seva 40a edició, que torna al Perú i destaca per un recorregut marcat per les etapes amb dunes i la calor. Els catalans Gerard Farrés, Laia Sanz i Nani Roma tornaran a ser a la línia de sortida

El Dakar del 2018 celebrarà el 40è aniversari, motiu pel qual el director esportiu de la prova, el català Marc Coma, ha dissenyat un recorregut amb “molta sorra, molta altitud i molta calor”, segons va explicar en la presentació que es va fer ahir a París. La prova tornarà al desert del Perú després de cinc anys sense visitar aquest país, on s’hi disputaran cinc etapes senceres. La sortida tindrà lloc a Lima, i els 332 vehicles participants faran un recorregut de gairebé 9.000 km –4.500 dels quals, cronometrats– que els durà per tres països diferents. Després del Perú, el Dakar passarà per cinquena vegada per Bolívia i finalitzarà a l’Argentina (Córdoba), un país inclòs en totes les edicions del Dakar que s’han fet a Sud-amèrica. La cinquena etapa, entre San Juan de Marcona i Arequipa, serà un primer tas de l’increment d’aquesta dificultat, per bé que el pic de la duresa arribarà amb l’especial de Fiambalá (11a etapa), en la qual la combinació de calor i sorra poden convertir la jornada en un calvari.

Pel que fa a la participació catalana, hi haurà els pilots habituals. Gerard Farrés defensarà el podi en motos de l’any passat, però també esperen repetir la seva bona actuació Joan Pedrero (13è), Laia Sanz (16a) i Dani Oliveras (19è). En cotxes, Nani Roma i Àlex Haro, quarts l’any passat, intentaran pujar al podi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)