Ral·lis

Ogier treu el martell

Motor. El pilot de Ford s’escapoleix al capdavant del ral·li de Montecarlo. Tänak manté el segon lloc, però Sordo, tercer, surt de la carretera en el primer tram de la segona etapa i ha de plegar

Sébastien Ogier (Ford) en va tenir prou amb el primer tram de la feixuga segona etapa del ral·li de Montecarlo per restablir l’ordre natural al capdavant de la primera prova del WRC. Ott Tänak (Toyota) s’hi havia acostat a menys de quinze segons divendres, però el campió del món va treure el martell ahir al matí i en el primer tram del dia va esgarrapar prop d’un minut i mig al seu rival, tot i haver fet malbé una llanda en una lleugera topada.

Ogier va treure suc de les condicions de l’especial –neu i els cotxes calçats amb rodes de claus– per signar un temps estratosfèric, mig minut més ràpid que Latvala (Toyota), per bé que l’escratx el va fer Mikkelsen (Hyundai), reenganxat després d’una avaria divendres. Tänak va perdre segons a cabassos, penalitzat pel mal comportament dels amortidors de neu que havia muntat, massa rígids. Tot seguit, Ogier va aixecar el peu i l’estonià va acabar la jornada a 33.5. “És el pla; volia acabar el dia amb mig minut de marge”, va dir el cap de files de Ford.

El primer tram va ser fatal per a Dani Sordo. El millor Hyundai era tercer, però va caure a la cuneta i va haver de plegar. Per acabar-ho d’adobar, la retirada és definitiva, atès que a Montecarlo no és permès reenganxar-se abans de l’etapa final.

Latvala va desbancar el seu company Lappi també en el primer tram del dia, i tot seguit el tercer Toyota va punxar en sortir de la carretera, la qual cosa ha posat Meeke (Citroën) a tocar del quart lloc.

Ral·li de Montecarlo
1r Ogier-Ingrassia (Ford) 3h30:30.9
2n Tänak-Järveoja (Toyota) a 33.5
3r Latvala-Anttila (Toyota) a 1:32.7
4t Lappi-Ferm (Toyota) a 4:38.5
5è Meeke-Nagle (Citroën) a 4:40.1
6è Evans-Barritt (Ford) a 5:00.2
7è Neuville-Gilsoul (Hyundai) a 5:33.6
8è Bouffier-Panseri (Ford) a 5:43.4
9è Breen-Martin (Citroën) a 8:49.0
10 Kopecky-Dresler (Skoda) a 12:55.1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)