Motociclisme

La ‘pole’, per als modestos

Motociclisme. Cal Crutchlow fa la posició preferent a Jerez, el tercer cop en quatre curses que un pilot d’un equip satèl·lit encapçala la graella. Márquez torna a caure i arrencarà cinquè

Va començar Johann Zarco (Yamaha Tech3) a Qatar; va continuar Jack Miller (Ducati Pramac) a l’Argentina, i ahir va ser el torn de Cal Crutchlow (Honda LCR), que va fer la posició preferent a Jerez, la quarta prova del mundial de MotoGP. La pole sembla cosa dels pilots dels equips satèl·lit, que se n’han endut tres de quatre. Només Marc Márquez va fer valer els galons dels equips de fàbrica a Austin, l’escenari de la seva única victòria fins ara.

El cerverí va anar a terra en el tercer lliure –segona caiguda del cap de setmana– i en el cronometrat va quedar relegat a la segona línia. Márquez va anar llarg en el sisè revolt en l’últim intent de prendre el millor temps a Cruthlow, que volava en l’últim sector. “He intentat millorar més del que podia, però el més important és que tenim un bon ritme de cursa”, va dir el campió.

Qui més es va acostar a l’anglès de la RC213V privada va ser Dani Pedrosa, amb l’altra Honda HRC. El de Castellar encapçala un trenet de motos en un marge d’una dècima, que tanca Andrea Dovizioso (Ducati), vuitè, i inclou la Desmosedici de Jorge Lorenzo –“em trobo més a gust amb la moto i he fet un pas endavant”– i les Suzuki d’Àlex Rins i Andrea Iannone, separats per tot just tres mil·lèsimes. Per la seva banda, les Yamaha oficials segueixen sense trobar el desllorigador. Valentino Rossi i Maverick Viñales només són desè i onzè, a més de sis dècimes. A més, l’empordanès i també Dovi van haver de passar per la Q1. En canvi, Zarco arrencarà tercer amb la YZR-M1 privada de Tech3. El francès sortirà de la tercera línia per vuitena cursa seguida –a Austin va fer el quart temps, però va guanyar un lloc per la sanció de Márquez.

Baldassarri s’estrena

En Moto2, Lorenzo Baldassarri va marcar la primera posició preferent de la seva carrera, mentre que Àlex Márquez també va baixar d’1:42 i va cedir només set centèsimes al deixeble de Sito Pons. Xavi Vierge va fer un bon setè millor temps i un enfebrat Isaac Viñales va quedar a més d’un segon del capdavant. En Moto3, Jorge Martín va fer la segona pole seguida, amb Arenas i Alcoba despenjats.

OLIVEIRA PUJA

El pilot de KTM a Moto2 Miguel Oliveira pujarà a MotoGP el curs que ve. El portuguès serà un dels pilots de KTM Tech3, el nou equip satèl·lit de la marca austríaca, que canviarà les Yamaha actuals per les RC16. Oliveira és el segon pilot de Moto2 que ja té assegurat el salt a la categoria reina. Abans de començar el curs es va anunciar que el 2019 Pecco Bagnaia correrà amb Ducati Pramac.

PROTAGONISTES

Es fa difícil entendre el que ens passa. He fet un pas endavant, però no n’hi ha prou. El problema continua sent l’electrònica
Maverick Viñales
A mesura que passen les voltes em noto la falta de força. Encara bo que la cursa tindrà dues voltes menys
Dani Pedrosa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)