Més motor

El llaç groc correrà les 500 Milles d’Indianapolis

Motor. El pilot gironí Oriol Servià fa un gest de suport als presos polítics en el disseny del casc que lluirà en la seva desena participació en la gran cursa dels EUA

Encara que fa vint anys que viu als EUA, Oriol Servià no oblida les seves arrels. La remor del procés independentista català deu arribar força esmorteïda a Los Angeles, però no prou per no esperonar la sensibilitat del pilot de Pals. Servià, de 43 anys, disputarà el diumenge 27 de maig la desena edició de les 500 Milles d’Indianapolis de la seva carrera i en el casc hi lluirà un llaç groc com a gest de suport als presos polítics catalans. Ahir el va estrenar en els primers entrenaments lliures de la gran cursa dels EUA, que s’allarguen durant dues setmanes –la graella de sortida quedarà determinada el diumenge 20 de maig.

Els pilots cuiden molt el disseny del casc perquè és l’únic element que permet reconèixer-los en la competició. Des de sempre, dos ingredients han estat omnipresents en els cascos de Servià: la senyera catalana i alguna imatge inspirada en l’artista Salvador Dalí. El pilot gironí no ha volgut defugir aquests dies crucials de la història de Catalunya en el disseny del nou casc del 2018, format per unes quatre barres gegants i el rostre enigmàtic del mestre figuerenc del surrealisme, i rematat pel llaç groc a la part del clatell.

Cotxe blanc, llaç groc

A Indianapolis Servià fa la seva primera cursa amb el nou Dallara IR-12 del 2018, el xassís monomarca que utilitzen tots els equips de l’Indycar. En la segona meitat de l’any passat, el subcampió de la F-1 nord-americana del 2005 va ser l’encarregat de fer les proves de posada a punt del kit aerodinàmic de la versió amb mecànica Honda (Chevrolet és l’altre proveïdor de motors), cosa que palesa el respecte i la consideració de què gaudeix en el món de les curses als EUA. El seu bòlid el fa córrer l’equip Scuderia Corsa associat a Rahal Letterman Lanigan Racing, llueix el número 64 i la carrosseria és principalment blanca..., però amb un indefugible detall groc dins de la cabina.

LA DADA

203
curses
ha corregut Servià a l’Indycar des del 2000, incloent-hi nou edicions de les 500 Milles.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)