Fórmula 1

Els símbols catalans a Montmeló molesten

Fórmula 1. La Federació Espanyola d’Automobilisme protesta per la presència de la senyera i Els Segadors diumenge al Circuit de Barcelona-Catalunya

A la Federació Espanyola d’Automobilisme (FEA) no li va agradar la convivència de la senyera i la bandera espanyola, i els himnes respectius, en la cerimònia prèvia a la sortida del Gran Premi de F-1 al Circuit de Barcelona-Catalunya. La FEA ha volgut palesar la seva queixa tres dies després de la cursa, durant l’última jornada de proves oficials dels equips de F-1 a Montmeló, amb la publicació d’una carta oberta signada pel seu president, Manuel Aviñó.

El directiu valencià es queixa que, “tractant-se del Gran Premi d’Espanya”, l’únic himne que hauria d’haver sonat era l’espanyol, i també que no va ser informat d’aquesta “alteració del protocol”. Aviñó oblida –o no vol recordar– que la senyera i la bandera espanyola, i els himnes respectius, han compartit protagonisme en totes les edicions de la F-1 a Montmeló, des del 1991. Aviñó va estrenar el càrrec a finals del 2016, i l’any passat ja va viure la mateixa cerimònia que ara l’ha tret de polleguera. Això sí, en la carta manifesta “el màxim i absolut respecte cap als símbols de Catalunya”. Sempre, hi podria haver afegit, que no facin ombra als espanyols.

El Circuit de Barcelona-Catalunya té previst contestar de forma privada a la FEA fent-los veure que la cerimònia del 2018 va ser exactament igual que les 27 anteriors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)