Motociclisme

Bany de multituds de Zarco

Motociclisme. El pilot de casa fa la posició preferent en el GP de França, amb una volta de rècord que fa posar el públic dret. Marc Márquez és segon en una jornada plena de caigudes

“El públic em dona una energia extra.” Johann Zarco va treure suc del fet de córrer a casa per endur-se la posició preferent en el GP de França de MotoGP a Le Mans. El pilot de Yamaha Tech3 ja es va col·locar al capdavant en el primer intent de la Q2 (1:31.645) i en el segon encara va rebaixar aquest registre de mig segon, fins a l’1:31.185. Un total de nou pilots van batre l’anterior rècord de la pole, però Zarco el va destrossar, vuit dècimes més ràpid que la referència de Jorge Lorenzo fa dos anys.

Per si no fos prou, el francès va ser un dels pocs que no va anar a terra en una jornada plena de caigudes en totes les categories. Sense anar més lluny, Marc Márquez, segon a la graella, va caure en el primer entrenament lliure d’ahir. Una acció marca de la casa que va estar a punt de salvar amb l’ajut del colze, però l’abrasió de la pell sobre el piano el va fer arronsar el braç i perdre la moto. Per deixar-ne constància, el cerverí va seguir en pista sense passar pel box i va millorar dos cops el seu temps malgrat haver trencat l’aleta esquerra del nou carenat de l’Honda.

Ell mateix va oferir una explicació de l’excés de caigudes a Le Mans: “L’asfalt [estrenat l’any passat] té molta adherència i potser l’excés de grip provoca les caigudes, perquè dona molta confiança i et fa tibar més.” El tècnic de Joan Mir a Moto2, Pete Benson, ho va matisar: “L’adherència és bona, però l’asfalt no avisa gaire anant al límit.”

Curiosament, el millor temps al lliure matinal l’havia fet Maverick Viñales (1:31.619), però les Yamaha oficials de l’empordanès i Valentino Rossi no va poder igualar els seus registres en l’entrenament cronometrat, amb més temperatura a l’asfalt. Sortiran de la tercera línia, també per sota del rècord però lluny de la M1 privada de l’ídol local.

Vierge, segon en Moto2

Cal Crutchlow va protagonitzar la caiguda més seriosa, amb una forta contusió durant la Q1, per on també van haver de passar –per primer cop enguany– Dani Pedrosa i Àlex Rins (tots dos van caure ahir). En Moto2, Xavi Vierge va signar un gran segon lloc a la graella, per bé que també va anar a terra al final de la sessió qualificativa, amb el rellotge a zero.

ARENAS, CINQUÈ

Albert Arenas va igualar el cinquè lloc a la graella que ja va ocupar el 2017 a Le Mans, el seu millor resultat en Moto3. El pilot gironí de l’equip Ángel Nieto va fer el sisè millor temps, però va guanyar un lloc per la sanció d’Aron Canet, relegat a la cua de la graella per haver provocat una caiguda múltiple en la cursa anterior, a Jerez. Arenas va fer el temps després d’haver caigut durant l’entrenament cronometrat. Jorge Martín va fer la tercera pole seguida del curs.

PROTAGONISTES

Som allà en un dels circuits on patíem més. No podrem fer una cursa com a Austin o Jerez, però estem preparats per lluitar
Marc Márquez
El primer intent (1:31.6) no estava gens malament, però en el segon he reblat el clau. Aquí tinc una energia extra
Johann Zarco
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)