Trial

Bou, la llegenda continua

Trial. El pilot de Piera arriba a les 100 victòries a Portugal i supera l’antic rècord de Doug Lampkin, tot i que encara no es troba, segons ell, en les millors condicions físiques

Toni Bou (Montesa) va assolir ahir un dels últims rècords personals que li quedaven per batre i ho va fer amb un número ben simbòlic, el 100. La victòria centenària del de Piera en el Gran Premi de Portugal li va permetre superar el rècord de 99 victòries que compartia des de la setmana passada amb Doug Lampkin. Bou, a més, referma el lideratge en el campionat del món després d’un inici no tan brillant com en les darreres temporades per culpa de la lesió que es va fer al febrer en l’X-Trial de Le Mans. El palmarès de Bou ja era incomparable –onze títols mundials per set de Lampkin– però a partir d’ara els seus números ja són d’una altra galàxia i amb 31 anys encara té marge per allargar la seva llegenda. En el podi d’ahir el va acompanyar la parella de Gas Gas, Jeroni Fajardo i Jaime Busto, que també són segon i tercer en el mundial.

La duresa del trial portuguès, a Gouveia, va posar a prova totes les grans figures. Amb més de 37 graus de temperatura tothom va patir però Bou va recuperar la seva tradicional excel·lència gaudint en algunes zones que per a altres eren una tortura. “La meva condició física encara no és perfecta, però cada dia que passa em trobo millor. Aquesta victòria és especial. Sempre vaig mirar amb admiració les 99 victòries de Lampkin i pensava que seria impossible superar-les”, va dir Bou al web de la FIM.

El gran premi també va deixar clar que Fajardo, amb el fitxatge per Gas Gas, ha rejovenit i s’ha convertit en el principal rival de Bou. Adam Raga no acaba de trobar la seva millor forma i Albert Cabestany, també amb una nova moto (Beta), continua entre els millors amb 37 anys.

Tria GP. Portugal
1r. T. Bou (Montesa) 9
2n. J. Fajardo (Gas Gas) 21
3r. J. Busto (Gas Gas) 31
4t. A. Cabestany (Beta) 39
5è. A. Raga (TRRS) 62
7è. O. Noguera (Jotagas) 67
10è. M. Gelabert (Sherco) 79
Trial GP. General
1r. T. Bou (Montesa) 90
2n. J. Fajardo (Gas Gas) 80
3r. J. Busto (Gas Gas) 76
Trial 2. Portugal
1r. D. Peace (Gas Gas) 13
Trial 125. Portugal
1r. B. Green (Beta) 14
4t E. Miquel (TRRS) 21
Trial 125. General
1r. B. Green (Beta) 91
4t E. Miquel (TRRS) 67
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)