Motociclisme

Agermanat amb Aragó

Motociclisme. Motorland dedica un revolt a Marc Márquez, líder destacat del mundial de Moto GP i vencedor els dos anys anteriors a Alcanyís

Marc Márquez és a partir d’avui tot just el segon pilot en actiu de Moto GP que té el privilegi de prendre un revolt batejat en honor seu en un circuit del mundial. Fa cinc anys que l’últim de Jerez du el nom de Jorge Lorenzo, i el mateix Márquez ja en tenia un al circuit lleidatà d’Alcarràs d’ençà que va vèncer el mundial de 125 cc el 2010. Ahir el pilot cerverí va inaugurar un monòlit en el desè revolt de Motorland, on aquest cap de setmana es disputa el GP d’Aragó, la catorzena cita del campionat.

No és casualitat que el Tro hagi acceptat l’oferiment de la moderna instal·lació d’Alcanyís, estrenada el 2010. Motorland gira en sentit contrari a les agulles del rellotge i hi predominen els revolts d’esquerres, els seus preferits. “El traçat m’agrada molt, i el desè revolt em recorda el dirt track perquè es fa lliscant. No és un lloc per avançar, però és el tram que més m’agrada de tot el mundial”, va raonar ahir.

Debut de Jordi Torres

Per tot plegat, Motorland és territori Márquez. Hi ha guanyat els dos últims anys en Moto GP i el circuit és el segon més pròxim a Cervera després de Montmeló. Però amb l’avantatge que té en la general i la ratxa de tres victòries seguides de Ducati, Márquez no vol estirar més el braç que la màniga, ja que totes les marques tret d’Honda han fet un test previ a Aragó. “Espero ser ràpid de bon començament en un circuit on normalment pateixo”, va dir Andrea Dovizioso, el segon de la general.

La novetat el cap de setmana és el debut en Moto GP de Jordi Torres, de 31 anys, pilot de MV Agusta en superbikes. El rubinenc substitueix el lesionat Tito Rabat en l’equip Reale Avintia. Per la seva banda, l’andorrà Xavier Cardelús acabarà el curs de Moto 2 en el lloc de Romano Fenati, acomiadat del mundial arran d’una maniobra antiesportiva a Misano, fa quinze dies.

Moto GP
1r Marc Márquez (Honda) 221
2n Andrea Dovizioso (Ducati) 154
3r Valentino Rossi (Yamaha) 151
4t Jorge Lorenzo (Ducati) 130
Maverick Viñales (Yamaha) 124
6è Cal Crutchlow (Honda) 119
7è Johann Zarco (Yamaha) 110
10è Àlex Rins (Suzuki) 79
11è Dani Pedrosa (Honda) 76
14è Tito Rabat (Ducati) 35
15è Pol Espargaró (KTM) 32
18è Aleix Espargaró (Aprilia) 19
Moto 2
1r Francesco Bagnaia (Kalex) 214
2n Miguel Oliveira (KTM) 206
3r Brad Binder (KTM) 119
Àlex Márquez (Kalex) 113
Xavi Vierge (Kalex) 96
24è Isaac Viñales (Kalex/Suter) 7
Moto 3
1r Jorge Martín (Honda) 166
2n Marco Bezzecchi (KTM) 158
3r Fabio di Giannantonio (Honda) 137
11è Albert Arenas (KTM) 60
El més important és aconseguir una victòria aquest any, perquè l’any que ve segur que tornarem a ser allà
Maverick Viñales
Guanyar diumenge estaria molt bé, però si no és possible el que cal és acabar la cursa. L’objectiu és el podi
Marc Márquez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)