Motociclisme

Marc Márquez, rei d’Aragó

Motociclisme. El de Cervera es corona a Motorland i suma la sisena victòria de la temporada, la tercera seguida a Alcanyís, superant Dovizioso en una cursa espectacular

Marc Márquez (Repsol Honda) ha marcat territori al Gran Premi d’Aragó de MotoGP en sumar la seva sisena victòria de la temporada i la tercera consecutiva, amb la qual incrementa el seu avantatge al capdavant de la classificació provisional fins als 72 punts. El català va inaugurar la seva primera corba en un circuit mundialista dijous passat i, en les últimes voltes de la cursa de Moto GP d’avui, després de la seva èpica baralla amb Andrea Dovizioso, ha entès que no li valia més resultat que la victòria i ha s’ha decidit a buscar-la.

En la primera apurada de frenada del circuit Jorge Lorenzo (Ducati) ha volat pels aires. Mentre les assistències mèdiques s’emportaven el balear, el seu company d’equip, l’italià Andrea Dovizioso (Ducati), es posava líder, per davant de Márquez i amb els dos pilots oficials de Suzuki, Andrea Iannone i Alex Rins, després d’ells. Traslladat al centre mèdic del circuit, a Lorenzo se li ha diagnosticat la dislocació del dit gros del peu dret.

Dovizioso i Márquez han marcat sengles voltes ràpides en el segon gir, en el mateix on han caigut Álvaro Bautista (Ducati) i Cal Crutchlow (Honda), poc abans que Alex Rins superés al seu propi company en Suzuki per col·locar-se tercer. Així han transcorregut nombroses voltes, fins que, en la catorzena, hi ha hagut un punt d’inflexió, quan Marc Márquez ha decidit superar per l’interior de la corba dotze a Dovizioso que, sense èxit, ha intentat mantenir la primera plaça.

Amb el cerverí al capdavant, ha tornat a canviar el ritme de carrera. Márquez i Dovi han iniciat una batalla d’avançaments que els ha destacat dels seus perseguidors, Iannone i Rins. L’italià, amb pneumàtics durs en els dos eixos, amb prou feines ha trigat un parell de voltes a tornar a situar-se líder, però Márquez -amb dur al davant i tou al darrera- ha estat la seva ombra.

Les quatre darreres voltes han estat espectaculars, sense concessions. Finalment, el català ha tancat tots els buits al seu rival, retornant-li tots els avançaments i, en l’última volta, ha apurat al màxim per garantir-se un triomf que desitjava més que ningú.

Després de Márquez han entrat Andrea Dovizioso i Andrea Iannone, que dóna a Suzuki un nou podi, encara que hagi estat en detriment del seu propi company d’equip, Alex Rins, que s’ha conformat amb la quarta plaça. Cinquè i sisè han estat els catalans Dani Pedrosa i Aleix Espargaró.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)