Motociclisme

Consigna clara

Motor. Márquez, amb mig títol de Moto GP al sac, no es desvia de la rutina i arriba a Tailàndia amb la voluntat de continuar treballant amb normalitat

“Continuar treballant com fins ara.” Aquesta és la consigna de Marc Márquez (Honda) per a les cinc últimes curses de la temporada. Malgrat que té el seu cinquè títol de Moto GP ben encarrilat –per quatre punts no podrà disposar de la primera pilota de partit en el Gran Premi de Tailàndia, prova que s’estrena en el calendari del mundial–, el de Cervera només pensa a continuar la seva rutina de treball: “Hem d’estar concentrats i tranquils, ja que serà important gestionar bé el cap de setmana, treballant com hi estem acostumats.” Márquez té 72 punts de marge respecte del segon classificat, Andrea Dovizioso (Ducati). Només en queden 125 en joc i és de preveure que, independentment del que faci el seu rival italià, el català tindrà en la prova següent, al Japó (21 d’octubre), la primera oportunitat de segellar el títol. En fa prou amb quatre punts a Tailàndia perquè això sigui possible, però també pot passar que una victòria seva, combinada amb una caiguda de Dovizioso, el deixi a les portes del títol, que no tindria dificultats per certificar a Motegi. En qualsevol cas, el català, que suma sis victòries en tretze curses, confia que la cursa tailandesa serà emocionant: “Algunes parts del circuit són complicades, però el disseny en general és agradable.”

Pel tipus de traçat, s’espera que les Ducati puguin fer una bona cursa, cosa que animaria les possibilitats de Dovizioso. Encara que qui més ganes deu tenir de córrer és Jorge Lorenzo, que va esclatar contra Márquez a Aragó perquè el va culpar de la seva caiguda. El mallorquí, que es va lesionar al peu, encara no és segur que pugui córrer. I si parlem de necessitats, gairebé ningú com l’equip oficial de Yamaha arriba a Tailàndia tan faltat de bons resultats. Valentino Rossi i Yamaha no han estat capaços de pujar al podi en cap de les últimes quatre curses, i l’últim cop es remunta fa dos mesos i mig a Alemanya, on van ser segon i tercer.

Les categories petites arriben a Tailàndia molt més ajustades, amb Francesco Bagnaia lluitant pel títol de Moto 2 –Àlex Márquez provarà de tornar a les posicions de podi– i Jorge Martín i Marco Bezzecchi, pel de Moto 3.

Moto GP
1r Marc Márquez (Honda) 246
2n Andrea Dovizioso (Ducati) 174
3r Valentino Rossi (Yamaha) 159
4t Jorge Lorenzo (Ducati) 130
Maverick Viñales (Yamaha) 130
6è Cal Crutchlow (Honda) 119
7è Danilo Petrucci (Honda) 119
8è Johann Zarco (Yamaha) 112
9è Andrea Iannone (Suzuki) 109
10è Àlex Rins (Suzuki) 92
11è Dani Pedrosa (Honda) 87
12è Jack Miller (Ducati) 68
13è Álvaro Bautista (Ducati) 64
14è Tito Rabat (Ducati) 35
15è Pol Espargaró (KTM) 32
16è Franco Morbidelli (Honda) 31
17è Aleix Espargaró (Aprilia) 29
Moto 2
1r Francesco Bagnaia (Kalex) 234
2n Miguel Oliveira (KTM) 215
3r Brad Binder (KTM) 144
4t Lorenzo Baldassarri (Kalex) 132
Àlex Márquez (Kalex) 126
6è Joan Mir (Honda) 124
7è Marcel Schrotter (Kalex) 118
8è Mattia Pasini (Kalex) 103
9è Fabio Quartararo (Speed Up) 100
10è Xavi Vierge (Kalex) 96
25è Isaac Viñales (Kalex/Suter) 7
Moto 3
1r Jorge Martín (Honda) 191
2n Marco Bezzecchi (KTM) 178
3r Fabio di Giannantonio (Honda) 150
4t Enea Bastianini (Honda) 133
11è Albert Arenas (KTM) 69
Hem d’estar concentrats i tranquils, treballant com estem acostumats a fer-ho
Marc Márquez
Algunes parts són complicades, però el traçat és bonic. Segur que la humitat i les altes temperatures el fan exigent físicament
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)