Motociclisme

Márquez guanya a Motegi i s’assegura el cinquè títol mundial de Moto GP

Motor. El català s’ha beneficiat d’una caiguda d’Andrea Dovizioso en la penúltima volta per guanyar el Gran Premi del Japó i acaba campió en la primera oportunitat. Iguala els títols de Doohan (5) en la categoria reina i només el superen Agostini (8) i Rossi (7)

Marc Márquez acaba d’assegurar-se el seu cinquè títol de campió del món de Moto GP i el setè en totes les categories. El pilot català ha guanyat la cursa del Gran Premi del Japó i ha aconseguit la seva vuitena victòria de la temporada. Per assegurar-se el títol havia d’acabar la prova davant d’Andrea Dovizioso o no cedir-li més de dos punts. L’italià ha fet una cursa impecable fins a quatre voltes del final, decidit a posposar el desenllaç com a mínim fins a Phillip Island, però el català, després d’un intent fallit en la quinzena volta, l’ha pogut superar i posar-se líder.

Dovizioso s’ha quedat a roda de Márquez esperant el seu moment per atacar, però en la penúltima volta ha tingut una caiguda. Això ha fet Marc Márquez automàticament campió del món. “Em sento molt i molt bé, perquè ha estat un campionat que després d’Aragó ja veia que podia arribar. És bo aconseguir el títol en la primera bola de partit. He pensat que faria la mateixa estratègia a Tailàndia i m’ha sortit bé. Em sap greu per Dovi. Mereixa pujar al podi”, han estat les primeres declaracions del pilot de Cervera com a campió del món 2018. Finalment, Cal Crutchlow ha acabat en el segon lloc i el també català Àlex Rins ha completat el podi, el tercer que aconsegueix aquesta temporada.

Amb només 25 anys, el pilot català va pel camí de convertir-se en una de les grans llegendes del motociclisme, si és que ja no ho és. Iguala els títols de l’australià Mick Doohan en la categoria reina del mundial (5) i només els italians Giacomo Agostini (8) i Valentino Rossi (7) en tenen més. Avui també ha superat el número de victòries de Jorge Lorenzo i s’ha posat cinquè en solitari del rànquing de pilots amb més grans premis guanyats (69).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)