Ral·lis

Pep Bassas Mas

El nom fa respecte

Pep, fill de Pep Bassas i Pili Mas, va brillar en el ral·li Catalunya

Els seus pares desperten l’admiració unànime del món del motor

Havent nascut en aquesta família, era inevitable que acabés corrent. “No podia ser que jugués a tennis!”

Al costat de Nil i Jan Solans, Pep Bassas Mas (Seva, 1993) va ser un dels pilots catalans més destacats del ral·li Catalunya-Costa Daurada, que es va cloure diumenge a Salou. Amb el seu copilot Manel Muñoz, va ser segon en la Beca Júnior R2, rere el petit dels Solans, i només una penalització en un control el va apartar del podi en la Peugeot Rally Cup Ibèrica, en què lluita pel subcampionat. Fill de Pep Bassas i Pili Mas, parella mítica dels ral·lis catalans dels anys vuitanta, aquest any en fa deu que va morir Pep i cinc que ho va fer la mare, els dos per malaltia abans de fer 50 anys. “En alguna vida passada ho devien fer bé, perquè tothom me’n parla molt bé. Eren una parella molt bona, tant a dins dels ral·lis com a fora. Espero estar a l’altura pel que fa a l’actitud, encara que no pugui guanyar les mateixes coses”, deia el pilot del RACC a Salou. Evocava així el respecte unànime que desperta la figura del pare i el seu llegendari títol de campió estatal de ral·lis el 1989, amb el BMW M3, llavors amb Antonio Rodríguez al seient de la dreta. “L’any passat el vaig provar i em sembla increïble que poguessin anar tan ràpid amb allò; vas patint en cada revolt.”

Havent nascut en aquest nucli familiar, era inevitable que Bassas acabés corrent. “Als 19 anys, vaig dir a la mare: «Mama, t’he de dir una cosa que ja saps quina és.» «Trigaves massa a dir-m’ho», em va contestar abans que digués res més. El pare ja no hi era, però la mare va poder veure una cursa meva abans de morir. Va estar-ne orgullosa; no podia ser que jugués a tennis!”

De fet, l’osonenc, resident a Viladrau, es guanya la vida entre cotxes. És mecànic de Cupra Racing i monitor de conducció d’Audi. I l’any passat va vèncer el Volant RACC, un títol que als seus pares se’ls va escapar el 1983. Amb retard, però els cognoms Bassas Mas ja figuren en el palmarès del veterà campionat promocional català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)