Motociclisme

Marini guanya i Bagnaia es corona campió

Motociclisme. Àlex Márquez desaprofita la posició preferent en el GP de Malàisia de Moto 2 i entra setè en la cursa que decideix el títol mundial

Pecco Bagnaia es va coronar campió a Sepang amb el tercer lloc en la cursa de Moto 2. El seu rival pel títol, Miguel Oliveira, va arrencar com un esperitat des del setè lloc de la graella i al final de la primera volta ja l’havia superat per col·locar-se segon. Però el company de Bagnaia en l’equip Sky VR46, Luca Marini, va encapçalar totes les voltes amb autoritat, de manera que el pilot portuguès de KTM mai va arribar a estar en disposició d’ajornar la resolució del campionat fins a l’última cita, al País Valencià d’aquí a quinze dies. Encara que Oliveira hagués avançat Marini, Pecco n’hauria fet prou amb el tercer lloc que va ocupar durant tota la cursa per deixar el títol dat i beneït. Tot un èxit per a l’equip de l’acadèmia de pilots de Valentino Rossi. Marini –germà del nou cops campió del món– va aconseguir la primera victòria en el mundial, i el títol de Bagnaia és el segon consecutiu d’un deixeble seu en Moto 2, després de Franco Morbidelli l’any passat. El 2019, Pecco, de 21 anys, també farà el salt a Moto GP amb Ducati Pramac. Allà es retrobarà amb Oliveira (23), que pilotarà una KTM satèl·lit.

En la lluita pel podi no s’hi va poder ficar Àlex Márquez, que ocupava la posició preferent en la graella. El cerverí va anar llarg en el primer revolt i va caure fins al vuitè lloc. En la cinquena volta es va col·locar cinquè i semblava que podria empaitar el grup capdavanter, però en les últimes voltes Baldassarri i Quartararo el van relegar al setè lloc.

Victòria i títol de Jorge Martín

El pilot madrileny va caure al desè lloc en les primeres voltes d’una tensa cursa de grup en Moto 3 a Sepang, però al final es va escapar al capdavant i es va coronar campió quan Marco Bezzecchi va caure del segon lloc al cinquè en l’última volta. El gironí Albert Arenas ocupava una posició de podi en l’últim gir, però Bastianini el va relegar al quart lloc sobre la línia de meta.