Fórmula 1

Un doblat envesteix Verstappen i regala el triomf a Hamilton

Fórmula 1. El pilot holandès liderava el GP del Brasil abans de rebre l’escomesa d’Ocon. Amb tot, el de Red Bull entra segon rere el campió del món i al davant del millor Ferrari, de Räikkönen

Lewis Hamilton ha guanyat aquest vespre el GP del Brasil, la penúltima prova del curs, i amb el desè triomf en vint curses Mercedes ha deixat el títol de constructors dat i beneït. Els Ferrari de Kimi Räikkönen i Sebastian Vettel només han pogut entrar tercer i sisè, respectivament, l’alemany després de fer dues aturades a boxs, per només una dels quatre primers.

Però els grans protagonistes no han estat ni el campió del món ni el seu rival de Ferrari, sinó un Max Verstappen sensacional. L’holandès, cinquè a la graella, s’ha enlairat fins al primer lloc després de superar en les primeres voltes els bòlids vermells i el segon Mercedes, de Valtteri Bottas, per col·locar-se segon rere Hamilton. En la volta 40 (de 71), un cop fetes les aturades a boxs, Max també ha avançat el 44 per liderar la cursa. Però en la volta 44, Esteban Ocon (Force India) ha mirat de avançar el líder malgrat que rodava doblat, i l’ha envestit en el primer revolt. Verstappen ha fet una virolla i Hamilton ha recuperat el primer lloc, que ha mantingut fins al final a pesar que el 33 ha seguit tibant i ha creuat la meta a tot just 1.4 de la fletxa de plata.

L’altre Red Bull, de Daniel Ricciardo, ha entrat quart empaitant Räikkönen, i Bottas ha estat cinquè, després de fer també dues aturades. Rere Vettel, Charles Leclerc (Sauber) ha estat setè; Romain Grosjean i Kevin Magnussen (Haas), vuitè i novè, i Sergio Pérez (Force India), desè.

Amb el segon lloc, Verstappen s’ha acostat a tot just tres punts de Bottas, quart en la general de pilots rere Hamilton, Vettel i Räikkönen. Tindrà l’última oportunitat per desbancar-lo d’aquí a quinze dies, en el GP d’Abu Dhabi, la cita final del curs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)