Dakar

Price s’assegura la victòria del Dakar

Motor. Segona victòria en motos del pilot australià, que també ha guanyat l’etapa. Oriol Mena, millor català amb el novè lloc. Laia Sanz i Marc Solà acaben onzena i divuitè, respectivament

Toby Price (KTM) s’ha imposat en la desena etapa del Dakar en motos (112 km cronometrats amb arribada a Lima) i s’ha assegurat el seu segon títol, després de l’aconseguit el 2016. L’australià començava l’especial amb només un minut d’avantatge respecte del segon classificat, Pablo Quintanilla (Husqvarna), però aquest ha tingut una caiguda en el quilòmetre 10. El xilè, que s’ha fet mal a una cama i ha arribat a la meta coix, no només ha perdut qualsevol possibilitat de lluitar pel triomf, sinó que també ha caigut del podi. L’han superat Matthias Walkner (KTM), campió de l’any passat, que ha acabat tercer i Sam Sunderland (KTM), a qui l’organització ha restituït l’hora de sanció amb què el va penalitzar dimecres.

Els pilots catalans han conservat les seves posicions d’ahir, amb Oriol Mena (Hero) com a novè classificat final després d’acabar l’etapa dissetè. Aquesta era la seva segona participació en la prova, després de ser setè l’any passat. Laia Sanz (KTM) també s’ha assegurat l’onzena posició en què començava l’especial. Aquest és el seu segon millor resultat en les vuit edicions que ha disputat. El 2015 havia estat novena. Finalment, Marc Solà (KTM) també ha acabat en el top 20 amb la divuitena posició, el seu millor resultat en quatre participacions.

Motos. General
1r Toby Price (KTM) 33h57:16
2n Matthias Walkner (KTM) a 9:13
3r Sam Sunderland (KTM) a 13:34
4t Pablo Quintanilla (Husqvarna) a 20:46
4t Andrew Short (Husqvarna) a 44:10
5è Xavier de Soultrait (Yamaha) a 54:00
6è José I. Cornejo (Honda) a 1h08:06
7è Luciano Benavides(KTM) a 1h09:10
Oriol Mena (Hero) a 2h08:41
11a Laia Sanz (KTM) a 3h24:10
18è Marc Solà (KTM) a 5h36:10
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)