Fórmula 1

Vettel mostra el camí

Fórmula 1. El pilot de Ferrari fa 169 voltes en la primera jornada de proves de pretemporada al Circuit de Barcelona-Catalunya, i a més marca folgadament el millor registre del dia

El curs 2019 de la fórmula 1 va començar ahir oficialment al Circuit de Barcelona-Catalunya, amb la primera jornada de proves col·lectives de la pretemporada. Sebastian Vettel (Ferrari) va ser el pilot més ràpid amb 1:18.161, dos segons més ràpid que Daniel Ricciardo –l’últim ahir– en la sessió equivalent de l’any passat. El pilot alemany també va ser el més actiu, amb un total de 169 voltes, una quarantena de girs més que el següent, Max Verstappen, que va ser quart en l’estrena oficial del Red Bull-Honda, a més d’un segon del Ferrari capdavanter, amb 128 voltes completades.

Vettel va establir el millor registre del dia al matí, que va tancar amb un avantatge d’1,9 segons respecte de Sergio Pérez (Racing Point). A la tarda, diversos pilots van millorar els temps amb els pneumàtics C3 (tous) i van desbancar el mexicà. Carlos Sainz va provocar una bandera vermella quan el McLaren es va aturar al final del carrer de boxs, però en els últims minuts es va enlairar fins al segon lloc amb el compost C4 (antic ultratou), a menys de quatre dècimes de Vettel. Ha estat el millor començament de pretemporada de McLaren en l’era híbrida. Sense anar més lluny, l’any passat Fernando Alonso només en va fer 113 en tota la primera setmana de proves.

Per la seva banda, Romain Grosjean (Haas) va perdre gairebé tot el matí per una avaria amb la bomba de la gasolina, però amb el pneumàtic C3 va acabar el dia tercer, a un segon del Ferrari SF90. Rere Verstappen, Kimi Räikkönen va ser cinquè amb l’Alfa Romeo C38, en l’estrena de la nova identitat de l’equip suís Sauber. El pilot finlandès va sortir de la pista a primera hora del matí, uns minuts després de la presentació del bòlid al carrer de boxs del Circuit, però de seguida va reprendre l’activitat i va completar 114 voltes, només quatre centèsimes més lent que Verstappen i dues mil·lèsimes més ràpid que Daniïl Kviat (Toro Rosso).

Com ja és habitual en la pretemporada, Mercedes va repartir la jornada entre Valtteri Bottas (al matí) i Lewis Hamilton (a la tarda). Els pilots de l’equip campió del món pràcticament van calcar els seus registres amb el compost C2 (mitjà), i entre tots dos van completar 150 voltes, el segon equip més actiu després de la marató de Vettel i Ferrari. Renault també va fer córrer els seus dos pilots, Nico Hülkenberg i Ricciardo, que van tancar la llista de temps amb un temps gairebé clavat. El gran absent del dia va ser l’equip Williams, que encara no té el cotxe llest i confia a poder estrenar-lo demà.

LA DADA

9
equips
en acció ahir. Faltava Williams, que confia a arribar a Montmeló demà.
Test 1, dia 1
1r S. Vettel (Ferrari) 1:18.161
2n C. Sainz (McLaren-Ren.) 1:18.558
3r R. Grosjean (Haas-Ferr.) 1:19.159
4t M. Verstappen (R. Bull-H.) 1:19.426
5è K. Räikkönen (Alfa-Ferr.) 1:19.462
6è D. Kviat (STR-Honda) 1:19.464
7è S. Pérez (R. Point-Merc.) 1:19.944
8è V. Bottas (Mercedes) 1:20.127
9è L. Hamilton (Mercedes) 1:20.135
10è N. Hülkenberg (Renault) 1:20.980
11è D. Ricciardo (Renault) 1:20.983

PROTAGONISTES

Des que hi vaig arribar confio en la qualitat de McLaren. En sis anys un equip no oblida com fer un cotxe guanyador
Carlos Sainz
Ha estat un primer dia increïble. M’ho volia prendre amb calma, però el cotxe m’ho ha posat bastant fàcil
Sebastian Vettel
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)